Belépés

TámogatóinkSzubkult

Illetéktelen Wi-Fi használatért három év börtön?

Igaz az eset Szingapúrban történt, mindenesetre érdekes!

A 17 éves Tan Jia Luo az első személy, aki ellen az új számítógépes bűnözés elleni törvény szellemében indítottak eljárást. A vád szerint a fiatalember még májusban illetéktelenül csatlakozott egy otthoni Wi-Fi hálózatra, és ingyen internetezett. Teljes cikk itt olvasható!

Forrás: HWT

Képes WarDriving

gabri küldött be egy remek wardriving cikket, részletesen leírva milyen programokkal és kártyákkal járta be Magyarország keleti részét.


Szegény ember antennái

1db wok, 1 méter usb kábel és egy usb wifi stick.. elborult ötlet,de működik :) Előkerül még több fajta serpenyő, fémtölcsér, a srácok eredményei (15-18dB) napjainkig követhetőek..

WRTSL54GS 3rd part fw-k

Néhány hete külföldi fórumokon volt olvasható,hogy Kaloz és VincentFox sikeresen heggesztett Openwrt-t egy WRTSL54GS media server routerre. A binárisok már tölthetőek is innen, illetve a kapcsolódó fórum itt!

Személyes kedvencem, Tofu sem tétlenkedett, összedobott egy Tofu13c portot erre a routerre, ami Tofu szerint ugyan vélhetően tele lehet buggal, de mégis szép próbálkozás!

FON forradalom!

Hogy mi az a FON? Egy nagyon érdekes hotspot mozgalom, illetve ennél sokkal több.

A spanyol szervezet azt találta ki,hogy egy speciális FON firmwarrel (jelenleg WRT54G/GS-re és elég alpha változatban) megvalósított Hotspotot hozhatunk létre. Regisztrálod magad a szervezet weboldalán, felrakod az fw-t, innentől kezdve a többi FON user használhatja az AP-d világszerte, bizonyos megkötésekkel!

Warwalking @ Budapest

Régen volt utoljára wardrive beszámoló, úgyhogy a hirtelen felismeréstől vezérelve a tegnapi Manchester Dartspubban tartott találkozónkra bekapcsolt laptoppal indultam útnak. Az útvonal a 13. kerületi Csanady útnál kezdődött, érintette a Nyugatit, utána a Király utcát majd az Izabella út 36 alatt ért véget. Nézzük az eredményt.

Hacktivity 2005

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az IRIS konferenciaközpontban a két napos Hacktivity találkozót szeptember 17-én és 18-án.

Wardriving a rádióban

Böngészés közben akadtam rá a wardriving.com oldalon egy rádióadásra, ahol a site tulajdonosa beszélget élő adásban a wardriving technikákról, a szoftverek működéséről, és az ehez kapcsolódó misztikumokról. Mindenképpen érdekes anyag azoknak, akik nincsenek tisztában ezzel a tevékenységgel. Az mp3 file kb 18Mb. Letöltés

7-es út Wardrive - 050604

Itt a nyár, ideje kiszabadulni a városból! Oké, megígérem többször nem emlegetem a nyarat. Ellenben lássuk mire számíthat az ember a velencei-tó felé a 7-es úton. Wardrive körképünk következik.

7es ut wardrive

Praga WarBeering 0503

Dobri vecer! Prága az európai WiFisek egyik paradicsoma.
Mielőtt elindultunk a túrára körbenéztem, hogy hol is van hotspot. Így találtam rá a CzFree.Netre, ami gyakorlatilag a csehek HuWiCo-ja.

Svábhegy Wardrive - 050309

Ismét nyakunkba vettük budapestet, ezúttal a XII. kerület egy kis szeletét vizsgáltuk.
Utunk az Apor Vilmos térről indult és a Lóitató fantázianevű helyen végződött.

Social Engineering WiFivel

avagy hogyan csajozik egy hacker?

Buda Wardrive - 050224

Az este folyamán végigjártunk egy útvonalat, elég sokat járunk erre, de most kinyitottunk egy laptopot is.
Lássuk mi van az éterben!

Monaco Warwalk

Június 14 este, pezsgő íze a számbanegy szexbomba édes teste, ah finom remegés a lábbanaz Aston-Martin volánjánál öngyújtó lángja lobban,320 lóerő, 8 henger együtt robban.(Warpigs: Monte Carlo)
A múlt hét végén volt szerencsém feltérképezni a Monte-Carloi WiFi hálózatokat. Abban a pillanatban, hogy átléptük a város határát máris elkezdtek ömleni az SSID-k. Úgy látszik kint elég megszokott, mind a magánemberek, mind a cégek között a WiFi.

Balaton Shootout 2004

2004. november. 12. - Balaton WiFi Shootout

- When I wake up in the morning and the sunlight hurts my eyes -

"Kocsiba be, ablakot le, könyökot ki, kettesbe be!" - ez zakatolt a
fejemben reggel. Az ablakon kinézve kicsit felhõs, de alapjában véve
egy kellemes õszi napnak néztünk elébe. Vili már reggel 7kor elindult
a melóhelyére, a benthagyott cuccokat elhozni, én még lógtam egy GPS-szel,
szal 8 elõtt 10 perccel illett felkelnem. Zuhiztam, gatyát rántottam és
elindultam, mindeközben befutott Ködmön.

HotSpot-szigetek: háló hálózat nélkül - és ami nincs mögötte

A 2004. szeptember 23-án megjelent Magyar Hírlap "Halló"-című mellékletében érdekes cikkre lettem figyelmes. "HotSpot-szigetek: háló hálózat nélkül" hirdették az öles betűk. Tök jó - gondoltam magamban -, végre irkálnak már erről is a hazai médiumok, és ha lassacskán is, de legalább kezd a WiFi téma beszivárogni a köztudatba. Ráadásul mindez egy olyan nem kifejezetten szakmai lap hasábjain, mint az említett napilap.

A Wardriving törvényessége

A Virginia Journal of Law & Technology a napokban jelentetett meg egy hosszabb lélegzetvételű írást a wardrivingról. A szerző azt a köveztetést vonja le, hogy a wardriving tevékenység legális. (Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államokról beszélünk, és nem kishazánkról!)

Kincskeresés a Hacktivityn

Idén is megrendezték a számítástechnikai biztonsággal foglalkozó két napos Hacktivity konferenciát Budapesten a Gutenberg Művelődési központban. Idén a vezeték nélküli technológia rohamos terjedése miatt a WiFi is, és ezáltal a HuWiCo is helyet kapott a rendezvényen. Csapatunk a vezeték nélküli internetelérés biztosításában, a rendezvény tűzfalazásában és az egyik játék létrehozásában nyújtott segítséget a szervezőknek.

Hacktivity 2.0 - Élménybeszámoló

2004. augusztus 14 és 15-e volt az idei, immáron második Hacktivity időpontja, a helyszínen a HuWiCo biztosított wireless internetelérést. A találkozó a Gutenberg Művelődési Központban került megrendezésre, a Kölcsey utca 2. szám alatt.

55.1 mérföldes WiFi link - világrekord!

A DefCon rendezvény keretei között 19 éves Cincinatti-i srácok új wifi-lövő rekordot állítottak fel. Hatalmas tapsot kaptak az 55.1 mérföldes érősítés nélküli WiFi kapcsolatért.

Justin Rigling szerint a jelet lehetett volna még távolabb is fogni, csak elfogyott az út. :-)