Belépés

Támogatóink7-es út Wardrive - 050604

Itt a nyár, ideje kiszabadulni a városból! Oké, megígérem többször nem emlegetem a nyarat. Ellenben lássuk mire számíthat az ember a velencei-tó felé a 7-es úton. Wardrive körképünk következik.

7es ut wardrive

A kisMACet Diósd és Érd között indítottuk, ahol perpillanat épp felújítanak egy utat és körforgalmat alakítanak ki.
Itt rögtön 3 SSID is bejött, a Harer és a két linksys/linksyss. Martonvásáron bejött a "Tv-Mvasar-04", valószínű egy helyi szolgáltató mikrós elérése és ahogy haladtunk dél felé jöttek a 03, 02, 01 SSIDk, megszakítva egy linksys-szel (ami meglepetésre WEP-es volt). Martonvásár végén beköszönt még egy "default" és már suhantunk is tovább a mezők mellett. Baracskán köszöntött a "Tv-Bar-02", úgyhogy már meg se lepődtünk a további TV-s SSIDken.

7es ut wardrive

Kápolnásnyék mellett elhaladva érkezett az "smc", itt többet nem is találtunk, de el is értük a velencei-tó határát. Velencén az O.V.I. (cég) mellett megjelent az "ovi.
Velencén ennyiben ki is merült a WiFi, jöhetett Gárdony, mint a tó "fővárosa". A "gardkor" SSID bejött jóval a híres gyrosos előtt és tartott egész az önkormányzat után lévő benzinkútig. Ennek a jelerőssége az önkormányzat előtt volt a legnagyobb, szóval nem kizárt, hogy onnan sugároznak. Sajnos kipróbálni nem volt időnk. Egy sarokkal később az ingatlanközvetítő mellett jött a "home", majd nem sokkal később ismét egy WEP-es "TotanyaVadocz", Agárdra beérve pedig a balzsam és itt ki is fújt a mikró a tó végéig.

Jelen esetben a WEP vesztett 22-3-ra a titkosítatlan hálózatokkal szemben.

7es ut wardrive