Belépés

TámogatóinkHacktivity 2.0 - Élménybeszámoló

2004. augusztus 14 és 15-e volt az idei, immáron második Hacktivity időpontja, a helyszínen a HuWiCo biztosított wireless internetelérést. A találkozó a Gutenberg Művelődési Központban került megrendezésre, a Kölcsey utca 2. szám alatt.

A 2 napos konferencián sok előadást hallhattunk az informatikai biztonsággal kapcsolatos témákról, "felhasználóbarát" azaz mindenki számára érthető nyelven. Az előadók egy része arra próbált meg inkább rávilágítani az adott témán túl, hogy egy rendszert mennyire kritikus szemmel nézzünk, sose bízzunk meg abban amit arról állítanak.

Volt szó a vezeték nélküli hálózatok biztonságáról, kéziszámítógépek biztonságáról, kriptográfiáról, port szkennelésről, gerinchálózatok biztonságáról és még sokminden másról is.

A konferencia ideje alatt 2 játékkal is bíbelődhettek a látogatók: a treasurehunt, melyet a HuWiCo készített elő valamint a WarGame, melyet a rendezők. A feladat az előbbinél egy AP mögötti gépre való behatolás és az azon található "kincs" ellopása volt, míg a másodiknál szintenként nehezedő feladatokat kellett megoldani.

A helyszínen a rendezvény ideje alatt a HuWiCo biztosított a Wireless internetelérést, melyet sokan igénybe is vettek, ezen felül a Treasurehunt is csak Wifi-n keresztül volt játszható.