Belépés

TámogatóinkMonaco Warwalk

Június 14 este, pezsgő íze a számbanegy szexbomba édes teste, ah finom remegés a lábbanaz Aston-Martin volánjánál öngyújtó lángja lobban,320 lóerő, 8 henger együtt robban.(Warpigs: Monte Carlo)
A múlt hét végén volt szerencsém feltérképezni a Monte-Carloi WiFi hálózatokat. Abban a pillanatban, hogy átléptük a város határát máris elkezdtek ömleni az SSID-k. Úgy látszik kint elég megszokott, mind a magánemberek, mind a cégek között a WiFi.


A hotelek is nagy hangsúlyt fektetnek a vezetéknélküli internet elérés biztosítására. Pl a "terminus" SSID a Hotel Terminusból származik, amely cirka 10 APval fedte le a szálloda területét és ők ingyenesen szolgáltatják az Internetet. A Park Palace, viszont pénzt kér ugyanezért.


WEP: 1/3, TITKOSÍTÁS NÉLKÜL: 2/3

Ahogy mászkáltunk a városban, úgy körvonalazódtak a felhasználási/felhasználói szokások. A KisMAC szerint a hálózatok 1/3-át titkosították mindössze és felfedezhető rengeteg "linksys", "default", "NETGEAR" SSID is, mely nem sejtet túl sok jót, IP címet és net elérés egyből volt, körülbelül 10-15 AP viszont csak az intranetre engedett fel (ezt sem nevezném biztonságnak).


Szolgáltatók

Rengeteg szolgáltató van a városban, akik több-kevesebb pénzért kínálják a WiFi elérést. Az egyik ilyen az alltelecom, mely a www.alltelecom.net fantázianevű SSIDvel operál.
Az Ismonaco SSID-re kapcsolódva megnyitottam a levelező kliensemet és ellenőrzés után a következő levelet kaptam:

Természetesen a címen nem találtam semmilyen információt.
Ezen a kettőn kívül még két szolgáltató volt a "libellowifi", mely az egyik helyi ISP (libello.com) szolgáltatása, valamint a "Monaco-Wifi", amiről nem tudtam kideríteni kinek a szolgáltatása.

A libellot a hazai mobil pre-paid kártyákhoz hasonlóan egy WiFi pass megvásárlásával vehetjük igénybe, az alltelecom-ot hitelkártyával, vagy mobiltelefonnal (sms) fizethetjük. A libello 24 euróért (kb. 6000 Ft) adja a 24 órás és 12 euróért (kb. 3000 Ft.) a 2 órás internet elérést, mely elég borsos.


Ingyenes helyek

A fent említett hoteleken kívül, a vendéglátó ipari egységekben, illetve a kikőtőben van "legálisan" publikus internet elérés. A belvárosban pl. a Pizza Pino, a Yacht Club Monaco éttermében, illetve a kikötő egy részén szolgáltat az éteren át.Monacóról

A Monacoi-hercegség a második legkisebb állam a világon a Vatikán után, fővárosa Monaco. A földközi-tenger mellett helyezkedik el, Franciaország és Olaszország mellett, a francia riviéra (Côte d'Azur) része.
Főként franciák (47%), illetve monacoi olaszok (16%) lakják. Hivatalos nyelve a francia, de angolul és olaszul is rengetegen beszélnek. Legfőbb bevétele a turizmusból van, főként mert legális a szerencsejáték és nagyon sokan járnak a híres kaszinóba. Hivatalos pénze az euró.

Az állam nem adóztatja az egyéneket, így elég sokan kérnek állampolgárságot az európai országokból. Sok forma 1-es pilóta, illetve egyéb celebritás van bejelentve az országba, de a legtöbb "adóállampolgár" az üzleti szférából kerül ki.

Sokan azt hiszik, hogy Monte Carlo Monaco fővárosa, pedig ez nem így van. Monaco fővárosa Monaco és Monte Carlo csak egy kerülete. Monte Carlo amúgy egyik leghíresebb rendezvénye a forma 1-es Monacoi Nagydíj, de rendeznek itt nagy box meccseket, illetve divatbemutatókat is. Az európai elit kedvenc szórakozóhelye, így rengeteg drága autót is láthatunk.


Kapcsolódó cikkek: Wardrive Bécsben!