Belépés

TámogatóinkSvábhegy Wardrive - 050309

Ismét nyakunkba vettük budapestet, ezúttal a XII. kerület egy kis szeletét vizsgáltuk.
Utunk az Apor Vilmos térről indult és a Lóitató fantázianevű helyen végződött.

A kiindulási helyen kapásból elkaptunk két SSID-t, a DEMA és a linksys-t,
továbbhaladva a Stromfeld Aurél elején feltűnik a take5 fedőnevü, majd Medgyessy Péter exminiszterelnökünk háza előtt egy WEP-es (dalmadam), ami nem valószínű, hogy kedvenc vezérünk házából jön. A Stromfeld-Orbánhegyi útelágazódásnál.. elnézést, nehéz szó.
Szóval a kereszteződésnél egy titkosítatlan SMC várt minket.

Továbbhaladva az Orbán tértől az Istenhegyi úton sokáig semmi, majd a Lóitatónál (Nógrádi utca-Istenhegyi kereszteződés) jön kapásból kettő is. Egy WEP-es 3Com és titkosítatlanul egy Linksys.

A téren

Az Apor Vilmos térre visszetértünkkor feltűnt még egy linksys is. Ekkor további vizsgálatokat hajtottunk végre, az egyik linksys nagy valószínüség szerint a téren található kínai étteremből, a másik meg egy szintén az étterem oldalán található irodaházból "szivárog ki". Egyes források azt állítják, hogy ezeken az access pointokon keresztül könnyedén lehet internetezni is, tehát adnak IP címet és minden további nélkül lehet kapcsolódni.

Mai utunk során a kódolatlan access pointok nyertek 6-5-re, a WEPpel szemben.

Kultúr

A Svábhegy ősidők óta lakott, lejtőin kőkori, bronzkori, római és népvándorlás kori emlékeket is találtak. Nevét az 1686-os budai ostrom idején kapta, amikor itt volt a sváb tüzérek egy nagy ütege.