Belépés

TámogatóinkA Wardriving törvényessége

A Virginia Journal of Law & Technology a napokban jelentetett meg egy hosszabb lélegzetvételű írást a wardrivingról. A szerző azt a köveztetést vonja le, hogy a wardriving tevékenység legális. (Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államokról beszélünk, és nem kishazánkról!)

A cikk hosszú oldalakon keresztül taglalja az etikus wardrivingot, számos bűnügyi esetet felidéz a témával kapcsolatban, és nem utolsó sorban egy átfogó történeti képet fest a wardriving kialakulásáról, jelenéről.

Érvek, ellenérvek, az FBI álláspontjának megismerése, és a wardrivingnak a folyamatosan fejlődő wireless biztonsági szabványokra "gyakorolt" hatás is a témák között van.

Érdekes és ajánlott olvasmány lehet mindenkinek akit érdekel a téma, vagy egyszerűen csak szeretné tudni, hogy miről is van szó :)

A tanulmányt - még ha oly meggyőző is a wardriving legális voltáról -, kezeljük fenntartásokkal! Már csak azért is, mert ennek a tevékenységnek idehaza még semmiféle törvényi szabályozása nincs ha jól tudom! Így aztán bármi lehet a következménye :)

Az írás elérhető > itt <

Kapcsolódó cikkek:
Wardriving is not a crime
Forró a nyugati part