Belépés

TámogatóinkTeszt

Nokia 770 teszt

A Nokia nem is olyan rég bemutatta új wifis készülékét a Nokia 770 Internet tablet-et, ami nem más mint egy Debian Linux alapú PDA kicsit más felfogásban és kivitelben. A készülék nem tartalmaz telefont, de felhasználásának egyedül a processzor és a képzelőerőnk szabhat határt, hiszen a nyílt forrásnak köszönhetően bármit képes futtatni.

Mesh-teszt a harmadik HuWiCo találkozón

A mesh hálózat nagyjából annyit jelent, hogy egy decentralizált, állandó infrastruktúrával nem rendelkező hálózat, tagjai gyakorlatilag egyenrangúak és lehetnek fix, vagy mobil állomások.

mesh network

Apple Airport Express teszt

Az Almárium bocsátott egy teszt erejéig a HuWiCo rendelkezésére egyet az Apple új vezetéknélküli termékéből, az Airport Expressből. Aki kíváncsi, hogy vizsgázott a legújabb alma termék Apple-addikt aktivistáink kezei között, az itt olvashat a benyomásokról. PDF formátumban a cikket itt tudod letölteni.

Ismerkedés: NETGEAR 108Mbps WGT634U vezetéknélküli router

Az Access Point Kft. jóvoltából jutottunk hozzá a NETGEAR cég eléggé újnak számító termékehez, egy WGT634U típusú wireless routerhez. Ezt vesszük most jobban szemügyre:

Gyerünk a szabadba ki! D-Link DWL-1750 AP

Ismét a D-Link jóvoltából sikerült megkaparintani egy kültéri AP-t, név szerint a DWL-1750-et. Tesztcsapatunk időt és energiát nem kímélve állította fel a csiramentes környezetet, ahol tüzetesebben is szemügyre tudtuk venni az eszköz tulajdonságait.


Az AP

Leteszteltük: SkypeOut

Volt szerencsém kipróbálni a SkypeOut szolgáltatást. A lényeg, hogy a Skype klienst használva lehet előfizetői telefonokat hívni, nem csak másik klienssel beszélgethetünk.
Kezdjük a legfontosabbal: mennyibe kerül ez? Valójában az árak igen változóak, 1,7 € centtől indulnak a díjak, és €1,3 a vége. A felső véglet az nagyon speciális, angol "privát szám" -ot hívva fizetünk ennyit percenként. Ettől eltekintve ~ €1 a maximum percdíj. Fontos tudni, hogy a Skype minden megkezdett percet kiszámlázza!

Ismerkedés: D-Link DWL-2100AP (802.11g Access Point)

Ismerkedjünk. A D-Link Magyarország jóvoltából jutottunk hozzá a kishazánkban még nem forgalmazott eszközhöz, ezúton is köszönjük a teszt lehetőségét.

Ismerkedés: D-link DWL-1700AP (802.11b kültéri AP)

Nem megszokott méretű dobozban kaptuk meg a következő ismertetőben szereplő eszközt a D-link Magyarországtól . Tudtuk nagyjából, hogy mit rejt a külső csomagolás, de a kibontás után feltáruló látvány magáért beszélt.

Teszt: D-Link DCS 2100+ kamera

A D-Link Magyarországtól kaptuk kölcsön tesztelésre ezt a 2,4 Ghz Wireless Internet Camera névre keresztelt eszközt. A tesztben ezen készülék funkcióit szeretném bemutatni részletesebben.

Ismerkedés: D-link DWL-7100AP

A D-link Magyarország bocsátotta rendelkezésünkre az AirPremier családba tartozó DWL-7100 típusú kétsávos vezetéknélküli access pointot, mely a Super AG technológiának köszönhetően 108Mbps sebességre képes mindkét módban (802.11a / 802.11g).

HuWiCo teszt: ZyXEL ZyAIR B-1000 és B-2000

A HuWiCo lelkes tesztelő csapata ezúttal a ZyXEL B-1000 access pointját és B-2000 access point - router eszközét vette szemügyre. A teljes cikk itt, pdf formátumban itt tudod letölteni.

D-Link DWL2000 AP tesztelése

A D-Link magyarországi képviseletétől kaptuk tesztelésre a fent említett eszközt, nekem volt szerencsém kipróbálni mit is tud, tapasztalataimról szeretnék beszámolni ezen cikkben.

HuWiCo teszt: ZyXEL ZyAIR B-220


A ZyXEL magyarországi képviselőjétől kaptuk a ZyAIR B-220 USB adaptert. Véleményünkről, a teszt eredményéről itt olvashatsz, pdf formátumban pedig itt tudod letölteni az anyagot.

D-Link DCF-650W Wireless Compact Flash Card

A D-Link Magyarországtól kaptunk kipróbálásra a címben említett kártyát, mely azoknak a PDA (Personal Digital Assistants) tulajdonosoknak jöhet jól, akiknek a készüléke még nem tartalmaz vezetéknélküli internetelérésre alkalmas adaptert, de már szeretnék kiélvezni a WiFi adta előnyöket mobil készülékükön.