Belépés

TámogatóinkD-Link DCF-650W Wireless Compact Flash Card

A D-Link Magyarországtól kaptunk kipróbálásra a címben említett kártyát, mely azoknak a PDA (Personal Digital Assistants) tulajdonosoknak jöhet jól, akiknek a készüléke még nem tartalmaz vezetéknélküli internetelérésre alkalmas adaptert, de már szeretnék kiélvezni a WiFi adta előnyöket mobil készülékükön.

A 802.11b kompatibilis, tehát 11Mbps maximum elméleti sebességget támogató eszköz beépített antennával rendelkezik (külső antenna nem csatlakoztatható hozzá), segítségével 11Mbps sebességen 150, 1Mbps sebességen pedig 300 méterre "látunk" el.

A kártya támogatja az Ad-Hoc és Infrastructure kapcsolódási módokat, adataink titkosítására pedig a 64 illetve 128 bites WEP segítségével van lehetőségünk. (Jelenleg nem találtam hozzá firmware frissitést, mely segítségével a hamarosan véglegessé váló 802.11i szabványban jóváhagyott WPA vagy WPA-PSK módokat támogatná.)

A Compact Flash II típusú foglalatba helyezhető kártya igazán alacsony energiafelvétellel (17mA alvó üzemmód / 380mA adatátviteli üzemmód) büszkélkedhet, ezzel tenyérgépünk akkumulátorának igazi barátjává válik.

Támogatott operációs rendszerként Windows CE 3.0 van feltüntetve, mindemellett az eszköz nekem szépen ment egy Sharp Zaurus SL-5500-ason, ami köztudottan Linux alapú. A feltelepitett OpenZaurus rendszer a foglalatba helyezés után rögtön felismerte a kártyát, amit azonnal használni is tudtam.