Belépés

TámogatóinkLeteszteltük: SkypeOut

Volt szerencsém kipróbálni a SkypeOut szolgáltatást. A lényeg, hogy a Skype klienst használva lehet előfizetői telefonokat hívni, nem csak másik klienssel beszélgethetünk.
Kezdjük a legfontosabbal: mennyibe kerül ez? Valójában az árak igen változóak, 1,7 € centtől indulnak a díjak, és €1,3 a vége. A felső véglet az nagyon speciális, angol "privát szám" -ot hívva fizetünk ennyit percenként. Ettől eltekintve ~ €1 a maximum percdíj. Fontos tudni, hogy a Skype minden megkezdett percet kiszámlázza!
Az 1,7 € cent középárfolyamon számolva 0,017 * 245 = 4,165 Forintnak felel meg, és most jön a csattanó: Nyugat-Európa vonalas telefonjainak nagy részét percenként ennyi pénzért hívhatjuk. Sajnos a mobilhívásokért már jobban megterhelik az egyenleget, pl. egy olasz mobilt hívni €0.25 (~61,25 Ft), ami a ma Magyarországon elérhető legolcsóbb percdíjaknak körülbelül a fele.

És akkor át is térnék az egyenlegre. Feltölteni a Skype weboldalán lehet Visa vagy MasterCard dombornyomott kártyával, illetve Skype Voucherrel. A kártyás feltöltés esetén €10 a minimum összeg. Ha a számlázási címünk EU tagországban van, akkor az angol ÁFA (VAT) még terheli az összeget, ami +15% a megvásárolt krediteken felül, és nem kerül jóváírásra.

További fontos dolog ugye a minőség. Magyar vonalas számot hívva tökéletes minőséget kaptam és késés sem volt a beszélgetésben. Az olasz mobillal már kicsit macerásabb volt a dolog, többször nem volt elérhető a szolgáltatás. Amikor kapcsolt, akkor különböző hangminőséget produkált. Egyszer jól hallható, de pár millisecundumot csuszó hang volt az eredmény, máskor szaggató, késő kapcsolat.

Összességében az árak nagyon kedvezőek, de extrémebb kapcsolatokkal vigyázni kell, mert lehet, hogy fele árért csak a hívott fél mondatainak felét hallhatjuk :) Akinek a Skype listájában feltüntetett országokban van ismerőse, és vonalas telefonon el tudja érni, annak csak ajánlani tudom, mert a cirka 5 Ft percenként egyszerűen ajándék!

Kapcsolódó cikkek:
http://www.huwico.hu/node/view/345
http://www.huwico.hu/node/view/428