Belépés

TámogatóinkSzoftver

WRT54G v5 DD-WRT-vel!

..és megtörtént a csoda.. a mai naptól elérhető egy 1.7megás dd-wrt firmware a vxworks-t futtató wrt54g v5.0-ra! Az update-t tftp-n keresztül ejthetjük meg és szükség lesz JTAG-os ismereteinkre is, tehát nem a szokványos webgui-s update-ről van szó. A kapcsolodó fórumokon (itt és itt) néhányan már tesztelték is a dolgot és műküdik.

OpenWrt - White Russian RC5

Március 26.-án kijött egy új OpenWrt firmware verzió (Whiterussian rc5)!

Letölthető itt!

főbb változások:

* Countless bug fixes
* Various security patches
* Improved Failsafe
* Faster installation (new firstboot script)
* Multilingual web interface (Česky, Deutsch, Dansk, Eesti, Español, Français, Italiano, Norsk, Polski)
* Ethernet switch configuration (/proc/switch)

Hyperwrt + tofu12 WRT54G firmware

Szinte alig pár órás hír, tölthető a Hyperwrt2.1b + tofu12 fw, vegyétek,vigyétek! A tofu hivatalos site-ja pedig itt! (changelog beljebb)

Linksys WRT54G hírek

Megjelent az Ewrt 0.3beta4 firmware Linksys WRT54G és GS routerekhez.Sok egetverő frissítést a doksi szerint nem tartalmaz, ezek a következők:

  • Based on the Linksys 3.01.3 codebase
  • Support for all WRT54G and WRT54GS hardware versions
    need someone to test wrt54gs version4
  • Major stability fixes for NoCat
  • Many many bugs fixed

Készülőben van egy másik fw, a Hyperwrt 2.1b + tofu 12,de erről még semmi konkrétum.

A www.linksysinfo.org oldal frissítése a tavalyi év végén erősen belassult, az év utolsó napjaiban defacelték is az oldalt. A lap szerzői ismét (nem először) azt igérik,hogy javulni fog a helyzet, hát meglássuk.

WRT54G v.5 1.00.4 firmware

Hányatott sorsú v5.0 szériával rendelkező tulajok, figyelem! Itt az új fw (1.00.4), csak tessék-tessék ;)

Új fícsörök, javítások:

Firmware 1.00.4

  • Resolves issues with slow downstream speeds
  • Resolves issues with certain web sites not loading or loading slowly
  • Resolves issues with obtaining an IP address from Windows 2000 Server
  • Resolves issues with certain Internet video streaming

tofu10 - wrt54g

Ma reggeltől elérhető a tofu10, egy hyperwrt2.1b1 fw modifikáció.
Sok kisebb hibajavítást, módosítást tartalmaz, illetve már a hivatalos linksys 4.30.1 (GL) code base az alapja.

Letölthető innen! itt pedig a hozzá kapcsolódó fórum

Commview for Wifi 5.2

Egy kis előkarácsonyi ajándék a Commviewer for Wifi 5.2 verziója. Lassan kijelenthető,hogy megtört a Netstumbler egyeduralma, a program tudása elég kimerítő, érdemes megnézni a gyártó oldalán található képeket.. na meg persze kipróbálni élőben ;)

Whiterussian RC4 - wrt54g

November 23.-án kijött egy új Openwrt firmware (Whiterussian rc4), linksys wrt54g routerekhez (5.0 alattiakhoz!)

Letölthető innen!

PassMark WirelessMon

Linux alatt számos wifi sniffer, illetve utility fejlesztése folyik, Windows fronton viszont elég szegényes a kínálat.
Ezt próbálja pótolni a PassMark cég WirelessMon nevű alkalmazása.

Minden olyan kártyát tud használni, amihez van NDIS_802.11 driver, ismeri a 802.11a,b,g szabványokat. Tudásában talán még a méltán híres Netstumbleren is túltesz, ugyanis ha az adott eszközön a DHCP engedélyezve van, megjeleníti annak IP címét, a gateway IP címét és a subnet maskot. Ezen kívül ha hihetünk a leírásnak, szintén az IP-ből képes monitorozni a sniffelt eszköz küldött/fogadott bájtjai, a bithibákat és még egy rakat más dolgot is.

wrt54g fw

Egy kis körkép a friss wrt54g firmwarekről:

FIGYELEM! Csak akkor frissítsd a jelenlegi stabil fw-d, ha feltétlen szükséges és tisztában vagy a körülményeivel!

v4.x-ig bezárólag:

FreeBSD 6.0 - erősítés wireless terén

Bár a hivatalos release még nem történt meg a FreeBSD oldala szerint, már napok óta letölthetőek az új, 6.0-ás FreeBSD iso-k. A hivatalos álláspont szerint a fejlesztők szeretnék, ha a FreeBSD a vezeték nélküli eszközgyártók kedvelt operációs rendszerévé válna.

WiFiWare 1.1 - mini linux WiFi-seknek

Új mini-linux disztró jelent meg nemrégiben, WiFiWare néven. A rendszer slackware linux alapokon nyugszik, és kicsi mérete ellenére sok mindent sikerult a fejlesztőknek belezsúfolnia.

Új Kismet verzió(2005-06-R1)

Ismét új verziója jelent meg a népszerű Kismet programnak. Az új verzió számos fontos javítást és fejlesztést tartalmaz, ezért a fejlesztők mindenkinek ajánlják a frissítést. Van már pl. OpenBSD radiotap támogatás is.

Ndiswrapper - Segítség a "bajban"

Számos gyártó sajnos egyáltalán nem adja ki az általa készített wireless kártyához tartozó linuxos drivert, csak és kizárólag bináris, és windows alá telepíthető eszközmeghajtót jelentet meg. Ez ugye elég macerás akkor, ha kedvenc wifi kártyánkat kedvenc operációs rendszerünk alól szeretnénk használi. Ennek ellensúlyozására jött létre az ndiswrapper project, mely segítségével a windowsos Ndis (Windows network driver API) driverek "futtathatóak" linux alól.

OpenWRT WDS Mini-HOWTO

Két access point összekapcsolása WDS-sel az OpenWRT firmware segítségével

A balatoni HuWiCo hotspot szerelése jó apropót nyújtott eme howto megírásához, ugyanis az ADSL végpontot a portán lévő épületbe vezették be, a kiteos központ pedig a kemping másik végében egy faházban van. A kempinget végigásni és az utp-t, vagy a kéteres telefonkábelt végigvezetni enyhén költséges lett volna, így kézenfekvő volt, hogy vezeték nélkül kössük össze a két pontot.

Mi is kell ehhez?

P2P (Peer-to-Peer) vezetéknélküli kapcsolat beállítása

Az egyenrangú résztvevők együttműködésén alapuló, úgynevezett Peer-to-Peer (P2P) rendszer lehetőségeit a vezetéknélküli világban is élvezhetjük... ennek beállításához nyújt segítséget a PracticallyNetworked.Com oldalon található rövid leírás...

Auditor Security Collection - Hasznos programok tárháza

Az Auditor Security Collection egy olyan KNOPPIX alapú Live-CD (egyből bootolható, nem szükséges semmit telepíteni, ergó minden innen fut), mely számos hasznos kis programot nyújt mindazok számára, akik hálózatuk biztonságát szeretnék analizálni.

Kismet futtatása Linksys WRT54G routeren

Külön-külön már sokat foglalkoztunk a címben említettekkel, itt az ideje, hogy együttes használatukat is bemutassuk. Kezdjük egy rövid ismertetővel azoknak, akik nem tudnák miről is van szó.

Új Kismet verzió(2005-04-R1)

Ismét új verziója jelent meg a népszerű Kismet programnak. Az új verzió legnagyobb erőssége, a sokak által várt WPA és egyéb (LEAP/TKIP/EAP/WPA/PPTP) titkosítások detektálása.

OpenBSD "out of the box" WiFi támogatás

A kerneltrap-en megjelent cikk alapján az OpenBSD szerelmeseinek sem kell megküzdeniük ha WLAN kártyákat szeretnének használni. Az oprendszer a legújabb releaseben 12 chipsetet fog támogatni, ebből kettő kivételével mind out of the box fog működni.