Belépés

TámogatóinkOpenBSD "out of the box" WiFi támogatás

A kerneltrap-en megjelent cikk alapján az OpenBSD szerelmeseinek sem kell megküzdeniük ha WLAN kártyákat szeretnének használni. Az oprendszer a legújabb releaseben 12 chipsetet fog támogatni, ebből kettő kivételével mind out of the box fog működni.

A 2005. május 19.-ére ígért 3.7-es OpenBSD rengeteg új WLAN driverrel örvendezteti meg használóit. Az új, még mindíg fejlesztés alatt levő ral driver például a Ralink Technology's RT2500 chipset-hez írta Damien Bergamini. Damien megjegyezte, hogy az RTL2500 chipset-hez nincs szükség firmware-ra, minden 802.11-el kapcsolatos munkat a gép CPU-jára bíz.

Theo de Raadt szerint a legfontosabb, hogy olyan driverek kerüljenek be az OpenBSDbe, amik egyszerűen működnek. "Ha már az alapok működnek, továbbléphetsz."
Az OpenBSD project szigorúan veszi a szabadságot, az összes WiFi driver a BSD license alá esik. Theo szerinti a legfontosabb dolog, a 802.11 hálózati szabványok funkcionalitása teljességgel támogatott mindegyiknél, és már nehány extra feature is bekerült.

A teljes cikket elolvashatod a kerneltrap-en.