Belépés

TámogatóinkDriver

Új Linux kernel...jobb wireless támogatás !

A LINUX.COM oldalon jelent meg egy rövid kis ismertető a 2.6.22-es Linux kernel újdonságaival kapcsolatban. Az említett verzió egy teljesen új wireless stack-et kapott. Linus Torvalds a következőket nyilatkozta az új kernellel kapcsoaltban...>>tovább>>

forrás: www.linux.com

*teljes cikk (angolul): ITTMadWifi v0.9.3

A NewsForge weboldalán jelent meg a hír, hogy elérhető a MadWifi új verziója.

további info itt: MadWifi Release 0.9.3linksys wrt54g v5.0 - firmware frissítés

kuf küldte be a hírt:
Azoknak a szerencsés (szerencsétlen) wrt54g tulajoknak, akik 5.0 verzióval rendelkeznek, november elsején kijött a második hivatalos firmware frissítés, felrakása mindenképp javallott.

Új KisMAC es GTDriver verziók

Michael Rossberg ma délután frissítette a Mac-es körökben népszerű KisMAC szotver új generációját. Ez a kiadás főként bugfixeket tartalmaz.

A szintén mick által írt Prism GT driver (GTDriver) viszont mostantól Mac OS X Tiger kompatibilis. (Más változás jelenleg nem történt.)

Le is fordítottam gyorsan az új verziókat.
KisMACng r69.dmg.zip (2.2M)
GTDriver r69.zip (460K)

A projectek elerhetősége : http://binaervarianz.de/projekte/

Elérhetők a Ralink RT2400 debian csomagok

Radiohead küldte be a hírt:

"A következő oldalon egy nagyon klassz project indult; elérhetők a Ralink RT2400 chipsetes kártyákhoz a driverek Debian csomag formájában. Akár magunk is elkészíthetjük a csomagokat és egyéb util is található az oldalon.

Prism54 a Linux kernelben

Az új Prism54-es driver bekerült a 2.4-es Linux kernel fába. (2.4.28-pre1)

 • 2.4.28-pre1 patch
 • Changelog

  Kapcsolódó cikk: Prism54 mini HOWTO

 • Prism-driver problémák off?

  Bizonyára sokan tapasztalták a Prism kártyák instabilitását linux alatt, nem is beszélve arról hogy monitoring mode-ban szinte használhatatlan volt még az orinoco-monitoring patch-ekkel is.

  Egységes vezetéknélküli hálózati stack a Linux kernelben

  Egységes wireless hálózati stack születhet végre a Linux kernelben is. Eddig szinte minden driver saját maga oldotta meg ezt a feladatot; most közös kódbázis jöhet létre, így a vezetéknélküli eszközökhöz meghajtót fejlesztők dolga is könnyebbé válik.

  Új Intel Pro Wireless 2100 driver

  A már említett Intel Pro/Wireless 2100 (ipw2100) kártyák driverének fejlesztése Linuxra nem állt meg.

  Apple AirPort Extreme Driver

  Az Apple újabb AirPort driver frissítést tett elérhetővé tegnap.Letölteni, és telpíteni a 'Software Update..' segtségével lehet.A meghajtószoftver verziószáma így 3.4.2 lett.

  Atmel chipset driver FreeBSDhez

  USB WLAN driver FreeBSDhez
  A mai napon megjelent az Atmel chipsetes USB eszközök meghajtójának 0.4-es verziója FreeBSD rendszerre (támogatja az 5.2.1 verziót is). Ez megoldást nyújthat több kompatibilitási problémára.
  Az új verzióban a CHANGELOG szerint javításra került az a hiba, amely miatt a driver nem építette fel újra a megszakadt wireless kapcsolatot.

  Intel PRO/Wireless 2200BG Linux driver

  Az Intel ma bejelentette, hogy nemsokára elkezdődik az Intel PRO/Wireless 2200BG (802.11g, 54Mbit/s) kártyáihoz a nyílt forráskódu Linuxos driver fejlesztése.

  Fejlemények egy héten belül várhatóak.

  Intel PRO/Wireless 2100 driver

  Nemrég beszámoltunk róla, hogy az Intel drivert adott ki Linux alá PRO/Wireless 2100 kártyájához, amely Centrino technológiájának része. Ma megjelent FreeBSD alá is egy driver ehhez a kártyához, amely azonban nem a Linuxos verzió portja, hanem alkotója nulláról írta azt meg.

  Airport driver frissítés

  Az Apple újabb szoftver frissítést adott ki az Airport és Airport Extreme eszközöket használók számára. A driver verziószáma így 3.4.1 lett.

  Airport driver frissítés

  Az Apple frissítette szoftverét Airport és Airport Extreme kártyáihoz. A legújabb OS X (Panther) alatt ezzel a 3.4-es verzióhoz érkezett a driver.

  A US Robotics is gyorsít

  A hét elején jelentette be új sebességnövelő megoldását a hálózati eszközgyártó US Robotics. A londoni WLAN kiállításon elhangzottak szerint, a meglévő 802.11g Wireless Turbo eszközeikhez szánt firmware frissítéssel, a jelenlegi 54Mbps és 100Mbps helyett 125Mbps sebesség érhető el.

  Prism54 driver a 2.6-os linux kernelben

  A prism54 driver hivatalosan is bekerült a 2.6-os kernelfába

  A prism54 csoport fejlesztõinek hosszú, de annál sikeresebb munkájának eredményeképpen, az általuk fejlesztett driver hivatalosan is a Linux 2.6-os kernelfájának a rész lett. A több mint 70 féle különbözõ kártyát támogató eszközmeghajtó stabil verziója az 1.1-es lett, míg a korábbi munkáikat az 1.0.2-es verziószám alatt fogták össze (ez van a 2.4-es kernelekhez). A fejlesztés alatt áló dolgok (WPA, WDS) pedig a CVS-bõl leszedhetõ verzióban érhetõek el, ez lesz majd az 1.2 változat.

  Project Evil

  A korábban a BSDinél dolgozó, mostanában pedig a FreeBSD fejlesztésében segédkező Bill Paul úgy látszik, egyre jobban halad "Project Evil" fedőnéven futó projektjével. Ennek célja nem más, mint hogy a Windows alá írt, az NDIS-t használó bináris hálózati meghajtók használhatóak legyenek FreeBSD-vel is - tehát gyakorlatilag egy NDIS réteget implementál FreeBSD alá. Sajnos a bináris meghajtók miatt csak x86 alapú rendszereken életképes a dolog.Bill elsősorban a 802.11-es eszközökre koncentrál a fejlesztés során. Az "NDISulator" néven is ismert kód egyelőre a következő kártyákat támogatja:

  Nyílt forrású driver Intel PRO/Wireless 2100-hoz

  Bár még hivatalos bejelentés nincs, az Intel - ígéretéhez híven - nyílt forrású drivert adott ki Linux alá minipci kártyájához, a PRO/Wireless 2100-hoz.A driver még elég béta állapotú, nem támogatja a WEP-et, adhoc módot és egyelőre számos egyéb funkcionalitást sem. Ráadásul az Intel a drivert ,,közösségi'' alapon szeretné fejleszteni (fejlesztetni?), és dokumentáció sem áll az önkéntesek rendelkezésére a hardware-ről.
  Mindenesetre ez is egy lépés az Intel részéről a nyílt forrású megoldások felé. A fejlesztők kérik, hogy aki bugot vél felfedezni, jelezze azt feléjük. A meghajtóprogram a 2.4-es és 2.6-os kernelszériák alatt üzemelhető be.

  WPA-PSK kliens Windows 2000 rendszerekre

  (EBCVG) A wireless biztonságtechnikával foglalkozó Wireless Security Corporation
  ma bejelentette Windows 2000 rendszerekre szánt WPA kliens alkalmazását. A program lehetőséget ad az említett operációs rendszer felhasználóinak, hogy a megjelenés előtt álló WPA (Wireless Protected Access) szabvány pre-shared-key (WPA-PSK) funkcióját minél egyszerűbben kiaknázhassák.
  A kliens letölthető a www.wirelesssecuritycorp.com illetve a
  www.download.com oldalakról.