Belépés

TámogatóinkPrism-driver problémák off?

Bizonyára sokan tapasztalták a Prism kártyák instabilitását linux alatt, nem is beszélve arról hogy monitoring mode-ban szinte használhatatlan volt még az orinoco-monitoring patch-ekkel is.
Sok probléma volt a firmware-eléréssel, ami a jól ismert ERROR -110 es hibához vezetett és sokszor 100% os CPU terheltséggel lebénította a gépet... A napokban újra felraktam egy linuxot, hogy megnézzem mi változott azóta. Be kell látnom, hogy sokminden. A linux kiváltására használt FreeBSD 5.2.1 rendszerem wi drivere (ami igaz hibátlanul működik) jócskán lemarad az új orinoco driver mögött. Mind stabilitásban mind gyorsaságban.
Meglepetésemre az új driverhez már nem szükségeltetik a megszokott monitoring patch sem. Maga a driver stabil, nem hibázik és gyors. Végre működik vele az Airsnort, a Kismet, és minden egyéb tool, beleértve az X11-eseket is, amik eddig meghaltak. Most azonban ne rohanjon senki az új kernelért és kezdje beforgatni az új driver reményében, hiszen a kernel-beli driver (a jelenlegi 2.6.7-es verzióban is) ugyanolyan bugos mint régen volt. Az új és hibátlan drivert erről a címről szedhetitek le CVS-en keresztül. Akinek ez kicsit rémisztő lenne, annak hadd meséljem el mennyiből is áll a dolog:

export CVS_RSH="ssh"

cvs -z3 -d:ext:anoncvs@savannah.nongnu.org:/cvsroot/orinoco co orinoco

ezt a két sort bepötyogve le is szedi az új drivert, amit azan lehet `make`-elni, majd `make install`-olni... Remélem sokaknak segít, akiknek már meggyűlt a bajuk a bugos driverekkel.