Belépés

TámogatóinkLinksys WPC54GS

A Linksys WPC54GS notebook adapter SpeedBooster-rel egy kis extra sebességet ad, az amúgy is gyors 802.11g-s szabványhoz. Ez a Linksys válasza a sebesség-növelt Netgear WG511T és D-Link DWL-G650 XtremeG PC Cardokra. Természetesen, hogy kihasználjuk ezt, szükségünk van más Linksys SpeedBooster-rel ellátott eszközökre.

A WPC54G természetesen együttműködik a 802.11g és 802.11b eszközökkel, ilyenkor "visszabutítja" magát ezekre a sebességekre.

A Linksys WPC54GS installálása bolond biztos. Kapunk hozzá egy kinyomtatott guideot, ami lépésről lépésre bemutatja a műveletet, mely gyakorlatilag annyiból áll, hogy az ember berakja a kártyát a notebookba és felrakja a CD-ről a drivert. Körülbelül két percet vesz igénybe a dolog.
A leírásból kiderül az is, hogyan lehet kikapcsolni a Windows XP-ben lévő Wireless Zero Configuration Tool-t, így a Linksys saját Wireless Network Monitorját használva tudjuk a WPC54GS-t beállítani. Ugyan mindkét módszerrel működik a kártya, de mi mégis inkább a Linksys féle megoldást javasoljuk, mert így többek között extra információkat is kapunk az elérhető vezetéknélküli hálózatokról.

A WPC54GS támogatja a WEP és WPA biztonsági szabványokat, így kompatibilis a régebbi -WEP-et használó-, illetve az újabb - WPAs- hálózatokkal.

Az eszköz a Broadcom Afterburner tehnológiáját használja a sebesség növeléséhez. Az Afterburnernek van előnye is és hátránya is az Atheros-alapú sebesség növeléssel szemben, ami a fent említett D-Link DWL-G650, illetve Netgear WG511T modellekben van.

Az Atheros chipes kütyük jobbak teljesítmény és távolság szempontból, de ez a megoldás a csatornák összefűzésével jár és így nagyobb az esély az interferenciára. A Linksys SpeedBooster egy nem átfedett csatornán oldja meg az extra sebesség kérdését, így ha több wireless hálózat van a környéken, akkor sem zavarják egymást.

Forrás: C|net
Az eszköz honlapja: http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&scid=36&prid=611
Kapcsolódó cikkek: Linksys Wi-Fi booster antenna