Belépés

TámogatóinkHardver

hardver

HD/Video/Gaming 5Ghz-en

A kezem közé akadt egy Netgear WNHDEB111 fantázia nevű 5Ghz-en működő 802.11n kütyü. Pontosabban kettő, mivel párban érkezik. Az eszköz segítségével olyan gerincet vagyunk képesek létrehozni, amely első sorban nagy sebességgel és interferencia nélkül képes adatot továbbítani viszonylag kis távolságon belül.

Netgear SPH200D Telefon Skype támogatással

A Netgear, miután elsőnek jelent meg a piacon az SPH101D WiFi-s Skype telefonnal, ismét piacra dobott egy új eszközt, ami a normál telefonálás mellett tartalmazza a Skype funkciót.SMC WSP-100 - WiFi VoIP telefon

A VoIP alapú telefonálás egyre inkább kezd elterjedni, lassan már nem csak céges, de otthoni környezetben is, olcsó és megbízható IP alapú kommunikációjával.HSDPA-WLAN átjáró régi laptopból

Lacó küldte be:

Ahogy a mobil internet egyre gyorsabb és olcsóbb lesz, egyre inkább megéri otthon is mobil internetet használni. A következő cikkben azt mutatom be, hogy hogyan lehet egy régi laptopot úgy felkonfigurálni, hogy egy PCMCIA HSDPA kártyán át csatlakozzon az internetre és azt a belső WLAN hálózat felé megossza.

Az általam megvalósított megoldásban a laptop kliensként csatlakozott egy már meglévő WLAN access pointhoz, de egy megfelelő WLAN kártyával és némi további konfigurálással (~10 sor) maga a laptop is képes access pointként működni és így akár menet közben egy autóbuszon is tudunk vele nagy sebességű WLAN hotspotot kialakítani.

Sirocco Wireless Audio Bridge

Nekem spec régi vágyam egy hasonló cucc, mint amit a Sondigo mutatott be nemrég. Egyetlen funkciója van, a wifin felé tolt (hang) streamet továbbítja a 3 pár (5.1) analóg jack kimenete felé, vagy az 1db optikai digit kimenetére. Ha már lúd, rárakhattak volna egy koax digit kimenetet is,de ez most kimaradt.


A kis kütyü a kimondottan wifi audio célra kifejlesztett C-media Wi-sonic CMI8769 audiochipre épül,Directsound 3D, EAX, A3D, Dolby Digital, DTS supportálva. Linux es Mac támogatás egyenlőre sajnos nincs, a kis bridge lelke egy 200MHz-s Realtek RTL8722 proci. Review itt,az ára olyan $110-130 között mozog.

EnGenius EUB-362 EXT

A Seano (EnGenius) cuccok mindig is híresek voltak arról,hogy van bennük "tartalék", az EUB-362 sem kivétel. Az előző posthoz hasonlóan ez is egy usb-s wifi adapter, (Atheros AR5005UG chipset) 802.11b/g (108m is) szabványú. Gyárilag egy 2dB-s dipól antennája ül az SMA-RF csatin, amit vélhetően kevés a hivatalosan megadott 200mW (nemhivatalosan 320mW) teljesítményéhez.

Wi-fire usb - kimondottan notikhoz

A cucc nem nyerne el sok szépségdíjat, de van,akinek hasznos lehet. Az egész kütyü egy usb-s, noti tft-re szerelhető wifi adapter, a trükk annyi,hogy forgatható és az átlagos wifi-s adaptereknél erősebb/érzékenyebb. A doksi szerint a kis panel +15dB teljesítményű, az antennája pedig +10.4dB-s.


A chipset Texas Instruments(konkrétan ez van benne).

Spectec microsd wifi adapter

802.11b/g wifi adapter 23,3 x 11 x 0,7 mm méretben, akiknek a méret a lényeg..:) Az ára $110 körül alakul, a hivatalos site a specifikációkkal pedig itt!

wrt54g v7 már a boltokban! (sajnos)

Aki mostanában töri a fejét WRT54G vásárláson (nem GL!), figyeljen mit vesz, ugyanis a hazai boltok többségében már a v7-et forgalmazzák. A Cisco ebben a verzióban módosította a wireless chipsetet Atherosra, így ezen a szérián már a dd-wrt micro _sem_ fut!

Doksik, képek itt, a cucc termékkódja CDFE.

D-link V-Click

A D-link október 3.-án mutatta be első wifi (voip) és gsm képes telefonját, a V-Click-et. A készülék nevét a baloldalán elhelyezkedő V-click gombról kapta, amellyel egyszerűen válthatunk át a GSM és Wifi kapcsolat között.

Az ára ($600) nem olcsó, figyelembevéve a hasonló tudású Nokia E61-t ($400),de lássuk pontosan mit is tud a cucc!
  • 3 sávos GSM modul, 802.11b WIFI modul
  • 176x200pixeles, 5cm-es,színes kijelző

Asus WL-700gE - built-in BitTorrent klienssel

Az Asus egy elég korrekt kis vasat dobott össze a WL-700gE routerében, nézzük csak a rövid bemutatást! Van benne egy 160g toshiba (ata 7200rpm) HDD, ami külső USB-s HDD-vel együtt RAID-elhető (RAID 0, 1).

A cuccot egy Broadcom 4780 (900Mips) hajtja meg, 2m flash és 64m ram van rajta és "komolyságát" mutatja,hogy normál 220V-os csatlakozója van, nem külső táp...

Draft-n - korai öröm...

A PcMag oldalán jelent meg egy hosszabb cikk Draft-n eszközök tesztjéről. A cikk írója gorcső alá vette a Netgear Netgear RangeMax Next Wireless Router Gigabit Edition WNR854T-jét, a Linksys újdonságát az SRX400-at valamint a Buffalo WZR-G300N-át.

D-link 802.11n motyók

A D-link múlthéten mutatta be 802.11n (Rangebooster N tm) hálózati cuccait, amelyek idén júniustól kerülnek az európai boltok polcaira. Egyenlőre 3 terméket mutattak be, amelyek a következők (specifikációk a linken):

Asus WL-530g

Nem teljesen friss hír, de sokak számára lehet hasznos az Asus legkisebb wifi routere, 13cm*4cm méretben, brutto 16k körüli áron.

4 ethernet porttal rendelkezik, cserélhető SMA antenna csatija van, a gyári antennával (amely leszerelhető/cserélhető) a mini router 15dB-vel képes adni. A további specifikációk megtalálhatóak itt, egy apró review pedig itt!

wi-DRIVE

Teljesen kábelmentes külső vinyórack kell neked? Már ez is van, szingapúrban az Edslab megheggesztette,amit most a Cebiten mutattak be. A gyártó oldaláról sokminden nem derül ki, b/g kompatibilis, csak wepet támogat, mindezt 30 méter távolságit.

Az alig 230grammos rack Li-Ion akkuval megy, egy feltöltéssel 4 órát bír, sima elemmel pedig kettőt. Jó lenne tudni, mi fut rajta, de a szűkszavú webes leírásból erre nem térnek ki. Érdekes,hogy egy külföldi fórumon egy

wrt54gl review

Aki most készülne wifi routert vásárolni és megfordult a fejében a Linksys WRT54GL, mint lehetőség, annak itt egy relative részletes review, 'sajnos' angolul.

A cikk megemlíti a cucc múltját,technikai jellemzőit és a manapság elérhető lényegesebb 3rd part firmwarek jellemzőit.

Wi-Spy - olcsó RF analizer

Bizonyára jópáran jártak már úgy,hogy az előre elméletben megtervezett wifi-s háló szakadozik, nem megfelelő a sávszélessége. Sokan talán nem tudják,hogy az ilyen zavaró tényezők oka lehet egy mikrohullámú sütő, egy vezetéknélküli telefon vagy akár bluetooth cuccok is. A Metageek által forgalmazott csomag egy apró usb-s wifi dongle-t és egy w32/linux/mac támogatott analizáló programot foglal magába 99$ áron.

A dongle 2.400-2.483 GHz tartományban scannel és egy analizálás után könnyen kiszűrhető,hogy az általunk használt wifi csatornát (frekvenciát) más eszköz zavarja e.

CyberTAN Wireless Digital Media Adapter

A wifi technika egyre nagyobb teret hódít a multimédiás hardware területén is, egy ilyen érdekesség a CyberTAN MA101 modul is.

NETGEAR és IPWireless UMTS TD-CDMA Mobile Broadband Router szolgáltatóknak

Santa Clara, California és San Bruno, California -2005 december 12 – a NETGEAR, technológiaalag fejlett, márkás hálózati termékek világméretű forgalmazója, és az IPWireless, az UMTS TD-CDMA mobil szélessávú technológia vezető fejlesztője, bejelentik közösen fejlesztett terméküket, amely elérhető mobile operátoroknak és szélessávú szolgáltatóknak világszerte.

Iogear kulcstartó

Az IOGear GWF001 nem más, mint egy 50grammos wifi detektor, kulcstartónak "álcázva". Tudása minimális, mindössze arra képes,hogy nagyjából 150m távolságig jelzi a 802.11 b/g hálózatokat, ill. egy 5 ledes skálán ezek térerejét.

A cég hotspot keresőnek ajánlja a cuccot és elméletben kiszűri a közeli frekvenciákon dolgozó zavaró eszközöket. Ára 20$ körül mozog, elvakult wifiseknek kötelező :)