Belépés

TámogatóinkWiFi

X-WRT: új weboldal és frissítések

A napokban frissült az X-WRT project! Az X-WRT egy OpenWRT-re épülő firmware, melynek nagy előnye az alap OpenWRT-vel szemben, hogy könnyen konfigurálható egy böngésző segítségével. Az új weboldal kezelhetősége kicsit komplikáltabb lett, de a srácok végre megcsináltak a Kamikaze supportot is, az image letölthető a weblapon.

WEBOLDAL: ITTOpenWRT, Chillispot és a PayPal

A Howtoforge oldalát böngészve találtam rá egy leírásra, ami azt taglalja miként lehet beállítani egy fizetős hotspotot OpenWRT és Chillispot segítségével. A felhasználók a PayPal rendszer segítségével egyenlíthetik ki a hotspot használatához szükséges díjakat.

forrás: Howtoforge

teljes cikk: ITT

2008 - első hírcsokor...

ASUS Eee PC - a második menet
*További info: ITT
forrás: HardwareOC

Kitart az Intel a WiMAX mellett
*További info: ITT
forrás: SG.hu

Elkészült a Wireless HD 1.0 szabvány
*További info: ITT
forrás: SG.hu

WiFitérkép.hu

A hétvégi Hacktivity-n keresett meg bennünket Bucsay Balázs aki egy nagyon szuper és érdekes oldalt készített WiFi témával kapcsolatban...>>!!TOVÁBB!!>>

*Az oldal elérhető: ITTÚj Wi-Fi távolsági rekord: 304 km

Olasz amatőrrádiósok egy csoportja új Wi-Fi távolsági rekordot állított fel Olaszország és Szardínia szigete között. Az Ubiquity Networks eszközeivel 304km-es távolságon, 5Ghz-es frekvenciatartományban sikerült létesíteni ~5Mbps sebességű kapcsolatot.

forrás: www.wi-fiplanet.com

*teljes cikk (angolul): ITT

UWB - az új vezeték nélküli szabvány...

"Az 500 Mhz-es tartományra belőtt új szabvány komolyan meggyorsíthatja az eddig csak kompromisszumok mellett elképzelhető Digitális Otthon elterjedését - legalábbis az Egyesült Királyságban, ahol a helyi média felügyelet (Ofcom) áldását adta a frekvencia használatára."

forrás: SG.hu

*teljes cikk: ITTÚj Wi-Fi távolsági rekord: 238 mérföld

Ermanno Pietrosemoli - Dél-amerikai kutató - felállította az új Wi-Fi távolsági rekordot. Pietrosemoli egy Intel, és különböző "összevadászott" eszközök felhasználásával létesített 3Mbps sebességű kapcsolatot két számítógép közt az Andokban. Ezzel túlszárnyalta a két évvel ezelőtti 137 mérföldes rekordot.

forrás: www.dslreports.com

*teljes cikk (angolul): ITT

Fedora 7 "Moonshine"

"A Fedora projekt bejelentette a Fedora 7, kódnevén „Moonshine” kiadását...firmwire-ek wireless hálózatokhoz...NetworkManager: grafikus felület, mely által a felhasználó könnyedén vált vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolatok között..."

A teljes cikk ITT olvasható !

forrás: www.itport.hu


Egyszerűbb Linuxos WLAN támogatás a láthatáron...!

Az E.N.P. oldalán jelent meg egy rövid ismertető az új Linuxos LAN (WLAN) kernel stackről. A cikk ITT olvasható !

forrás: www.enterprisenetworkingplanet.com


WLAN Access Point készítése FreeBSD segítségével

A Howto Forge oldalon jelent meg, How To Set Up A FreeBSD Wireless Access Point címmel egy részletes leírás, hogy miként készíthetünk vezeték nélküli hozzáférési pontot (AP) FreeBSD operációs rendszer segítségével.


Ubuntu és a WiFi

A 2006-os Magyarországi Ubuntu Konferencia sikeresen lezajlott, a mintegy 300 érdeklődő 9 előadást hallgathatott meg magyar, illetve angol nyelven. A szervezők az előadás videóit - különböző formátumokban - most elérhetővé tették a nagyközönség számára. Ezek közül egyet kiemelnék, ami az Ubuntu Linux és a WiFi témával foglalkozik:

Dobi Attila: Ubuntu és a WiFi

LETÖLTÉS: ITT!

DD-WRT: "vezeték nélküli híd..."

A Wi-Fi PLANET oldalon jelent meg, DD-WRT Tutorial 3: Building a Wireless Bridge címmel egy részletes leírás a "vezeték nélküli híd" (wireless bridge) DD-WRT-n való megvalósításával kapcsolatban.

X10 : Linux, WiFi és az intelligens otthon

A népszerű Dummies sorozatban jelent meg, Linux Smart Homes For Dummies címmel egy nagyszerű könyv az 'otthon automatizálás' témával kapcsolatban...[>>click tovább>>]

WiFi Planet - "Építs vezeték nélküli hálózatot...!"

A WiFi Planet oldalán jelent meg egy nagyon hasznos cikksorozat azok számára, akik most ismerkednek a vezeték nélküli hálózatokkal ! A sorozatban (képekkel illusztrálva) részletes leírásokat és különböző tanácsokat találhatunk a vezeték nélküli hálózatok építése során felmerülő problémákról...>>click tovább!>>

A "nagy magasságú" szélessáv

Nem is olyan régen, a "Szatelit helyett sztratelit és hotspot helyett hotzone" című hír során már olvashattunk a témával kapcsolatban itt a Huwico weboldalán...az utóbbi időben annyi újdonság és előrelépés történt ezen a területen, hogy az álmok akár hamarosan "valóra válhatnak"!?...a MűszakiFórum weboldalán jelent meg ezzel kapcsolatban egy érdekes hír a CAPANINA-projektről...

Teljes cikk: Áttörés lehet a nagy magasságú szélessáv

RogueScanner és Guessnet...hasznos szoftverek WiFi-hez!

A Linux.com oldalt böngészve találtam rá a címben szereplő két szoftverre. A [1] Rogue Scanner egy hasznos network monitor program, melynek segítségével könnyen kiszűrhetjük a "betolakodó vezeték nélküli eszközöket" ! A [2] Guessnet segítségével pedig egyedi hálózati profilokat (roaming ethernet configuration) hoszhatunk létre hordozható eszközeink számára, mely nagyon hasznos társunk lehet DHCP szervert nem tartalmazó hálózati környezetben.

Gyors telepítési leírás [1] itt és [2] itt

Wirelessmon 2.0

Igazi windows h4x0r vagy? Szeretnél WLAN-t sniffelni ( mert már unod a switchelt hálót ) ? Itt a te programod! A Passmark WirelessMon 2.0 95, 98 és NT kivételével windowsra íródott WiFi monitorozó szoftver. Tud szép grafikonokat rajzolni, GPS adatokat menteni, IP-t mutatni stb. Újdonságként SSID szűrést is be tudunk állítani, és a preferált hálózatra a programon keresztül is tudunk csatlakozni. 30 napos próbaverzió letölthető a cég honlapjáról.

budapestwireless >>

802.11n 1.0 elfogadva

Korábban már több chipgyártó adott ki a pre-n eszközöket. Ezekkel kapcsolatban az volt a félő, hogy a végső szabványban olyan sok változás lesz, hogy ezek az eszközök egyáltalán nem lesznek támogatottak az új generációs, végleges szabvány által.Szerencsére ez nem így lett, a végleges szabvány nem sokban tér el a 0.1-től, amire tulajdon képpen a pre-n eszközök is épülnek.

WiFi NetNews
budapestwireless

Wireless HotSpot HowTo

Wireless HotSpot HowTo címmel a HowtoForge.com oldalon elkészült egy részletes leírás, hogy miként állítsunk üzembe egy WLAN Hotspotot a következő hardware és open source software kombinációk segítségével:
Linksys WRT54GS + OpenWRT + ChilliSpot + FreeRadius (with Mysql authentication and accounting ) + PHP/Perl

Wi-Fi, WiMax: hol tart ma és kinek lesz versenytársa

November 4.-én a Helia szálló adott otthont az ISZT és BIX tagok által szervezett Szakmai napnak. Az előadás keretében Korsós András (Scinetwork) a következő témákról tartott beszámolót:
  • WiMax ma és a közeljövöben
  • Nagysebességű vezeték nélküli megoldások gerinc halózatokban
Az előadás anyaga megtekinthető itt: ISZT Szakmai nap