Belépés

TámogatóinkSzubkult

Vezet?

Wi-Fi fotópályázat


Örömmel jelentem be, hogy "kiírtunk" egy fotópalyazatot, "a vezetéknélküliség előnyei" címmel, melyre kíváncsian várjuk az alkotásaitokat!

A témától nem kell megijedni, szabadra lehet engedni a fantáziát, nem csak techie lehet a megközelítés!

A nyereményeket a D-link Magyarország ajánlotta fel, amit ezúton is köszönunk nekik!

A kiírást itt találjátok:

HuWiCo & D-link fotópályázat

Budapesti Wi-fi Felmérés

A vezeték nélküli hálózatok magyarországi népszerűsítésére létrejött HuWiCo nonprofit egyesület, a Columbia University egyik kommunikáció szakos hallgatójával karöltve online felmérést végez, melyben azt szeretnék feltérképezni, hogyan használod a közterületeken (kávézókban, parkokban és egyéb helyeken) működő vezeték nélküli Internethozzáféréseket.

A kérdőív itt található, kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe:

https://www.surveymonkey.com/s.asp?u=49173616287

Wardriving GPS-el...Ubuntu módra !

A HowtoForge weboldalán jelent meg egy nagyszerű leírás, hogy miként állítsuk be Ubuntu Linuxal telepített notebookunkat a GPS-el történő "wardrivingoláshoz".

teljes cikk: ITT!


Radiuz

A Securityfocus wifisec levelezési listáján folyik egy thread a FON hálózatokról. Egyik tag megkérdezte, hogy miben nyújt többet a Radiuz, mint a FON. Mivel még nem hallottam a kezdeményezésről, gyorsan regisztráltam is egy accountot, hogy megnézzem miben rejlik ez a szolgáltatás.

Super Mario wardriving

Korábban már írtunk a Nintendo DS kütyüről, amelynek ( számunkra ) legérdekesebb része a 802.11b csatoló volt. Már akkor várható volt, hogy előbb vagy utóbb az emberek túllépnek a játékok varázsán, és elkezdenek azon gondolkodni, hogy miként is lehetne hasznosítani az eszköz képességeit.

Mi is megyünk

"Warbiking is not a crime"

Hacktivity 2005

Az informatikai biztonság napjaink egyik központi témája. Nem múlik el nap, hogy ne hallanánk veszélyes vírusokról, vagy ellopott bankkártya adatokról. Az Internet jelen pillanatban a legnagyobb bárki számára elérhető kommunikációs csatorna, amely nagyon sokoldalú, és éppen ezért nagyon sok veszélyt is rejt magában.


Hacktivity 2005

Az elmúlt évben a Hacktivity a maga 16 előadásával hazánk legnagyobb IT biztonságtechnikai konferenciájává nőtte ki magát.

Könyvajánló – Linux a vezeték nélküli világban (Linux Unwired)

"A Linux a vezetéknélküli nélküli világban című könyvünk bevezetés a vezeték nélküli számítástechnikai alapjaiba, attól a kérdéstől kezdve, hogy egyáltalán miért is érdemes belépni e világba, egészen addig, hogy miként létesíthetünk magunk is vezeték nélküli hálózatot, illetve hogyan érhetünk el vezeték nélküli adatszolgáltatásokat nem otthoni környezetben. A könyv átfogó áttekintést nyújt a Linuxon támogatott összes vezeték nélküli technológiáról. Megtanulhatjuk, hogyan telepíthetünk és konfigurálhatunk különféle vezeték nélküli eszközöket igényeinknek megfelelően, akár az irodai, akár az otthoni hálózatunkhoz, vagy éppen az utazáshoz. Megtudhatjuk azt is, hogyan futtathatunk Wi-Fi eszközöket laptopunkon, hogyan építhetünk fel hozzáférési pontot Linux rendszerünkkel, és hogyan kezelhetjük a celluláris hálózatokat, a Bluetooth és az infravörös átvitelt."

Teljes városi feledettségű Wi-Fi hálózatok - Nem fenékig tejfel

A New Milleninum Research Council (NMRC) a napokban jelentette meg tanulmányát, mely a városrészeket vagy egész városokat lefedő Wi-Fi hálózatokat (Wi-Fi cloud), és azok különféle hatásait veszi górcső alá. A tanulmány főleg azokra az előnyök mellett kifelejtett dolgokra koncentrál, amikkel sokan úgy tűnik, hogy elfelejtenek számolni. Érdekes olvasmány lehet minden érintettnek.

Felhívás az EU Tanácsához

A hét második felében, november 25-én és 26-án az EU Versenyképességi Tanácsa összeül, és megkísérli hivatalosan elfogadni a javasolt „irányelvet a számítógéppel megvalósított találmányok szabadalmaztathatóságáról”, melyet a gyakran „szoftverszabadalmi irányelvnek” is neveznek. Május 18-án a Tanács politikai megegyezésre jutott a törvénytervezetről, de nem hozott hivatalos döntést az elfogadásáról.

Firefox 1.0-parti Budapesten

A Firefox böngészőprogram 1.0-ás verziójának megjelenése alkalmából péntek este világszerte önszerveződő partikat tartanak a felhasználók. A budapesti buli a Wesselényi utcai Szódában lesz, ahol a Huwico ingyenes hotspotja működik. A lelkes ünneplőket este héttől várják a szervezők.

További információ: http://www.openforce.at/mozparty2/?view=HU

Terjedőben a városi WiFi

Úgy néz ki Philadelphia elindította a lavinát.

A St. Louis Post szerint A Missouri állam beli városka városméretű WiFit tervez. Ugyanakkor a tenger innenső részén - Liverpoolban - is a város behálózására készülnek.

Letölthetők az első országos WIRELESS találkozó előadás-sorozatainak felvételei

ZsozsoBa küldte be a hírt:

Elkészült a video anyagok digitalizálása. A lehető legnagyobb tömörítési eljárást alkalmazó, de még élvezhető divx formátumot választottuk, azért, hogy minél többen le tudják tölteni. (Így is elég nagy méretűek lettek a file-ok)

Philadelphia - városi WiFi

Körülbelül 10 millió dolláros költségvetésből akarja a Pennsylvania állambeli Philadelphia felépíteni a világ legnagyobb hotspotját. A tervek szerint 135 négyzetkilométert fognak besugározni.

Magyarország vonja vissza a szavazatát!

Magyarország vonja vissza a szoftverszabadalmi irányelvjavaslatot támogató szavazatát!

Egy petíció átadásával egybekötött békés demonstrációt tartunk, melynek célja, hogy Magyarország vonja vissza a 2004. május 18-án, a Versenyképességi Tanácsi ülésen leadott szavazatát, mely támogatja a jelenlegi Európai Uniós számítógéppel alkalmazott találmányok szabadalmaztathatóságától szóló irányelvjavaslatot, azaz a szoftverek szabadalmaztatását.

A demonstráció a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma (1027 Budapest, Bem rakpart 47.) előtt lesz augusztus 24-én, 16:00-kor. Minden kedves érintettet sok szeretettel várunk.

A demonstrációt a szabad szoftverek mellett elkötelezett civil szervezetek szervezik. A rendezvényt az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért szervezi, és segít az FSN (Free Software Network - Összefogás a szabad szoftverek elterjesztéséért Alapítvány) és az MBE a Magyar BSD Egyesület.

"friss levegő és ingyen net"

... a mottó

DefCon - goatse.cx mindenkinek!

A DefConon mutatták be azt a módszert, amellyel WiFi hálózaton csinálhatunk man-in-the-middle támadást. Az airpwn tool irója egy látványos bemutatót is készitett vele. Lecserélte a HTTP kérésekben a képeket a goatse.cx féle képpel.

Sniper Yagi

A DefCon-on rendezett Wi-Fi verseny egyik résztvevője a képen látható M-16-oson lévő Sniper Yagi. Kicserélték a mechanikát egy 14.6dBi teljesítményű antennára, amivel körülbelül tíz mérföldet lehet átlőni, ha elég pontosan céloz az ember. ;)

Duál Sony-Camcorder elemekkel működik, így nyolc órát bír az eszköz, szóval inkább a szépségéért, mint hasznosságáért szeretjük.

Mitch a Bluetoothért!

Igen, igen, igen!!!
Kedvencünk Michael Knight, Mitch, azaz David Hasselhoff visszatér!!!