Belépés

TámogatóinkNetapplet: egy apró, de hasznos GNOME alkalmazás...!

A Netapplet egy apró, de nagyon hasznos kis GNOME alkalmazás, melynek segítségével egyszerűbb módon csatlakozhatunk különböző GNU/Linux rendszereken a 802.11 a/b/g vezeték nélküli hálózatokhoz...

Azok, akik Linuxot használnak és gyakran kapcsolódnak vezeték nélküli hálózatokhoz számukra ismerős lehet az iwlist-iwconfig páros. Azonban adódnak olyan esetek, ahol a két parancs használata elég körülményes!
A Novell szakemberei a SUSE Linux 9.3 Professional változatához készítettek egy kis GNOME appletet, melynek segítségével grafikus felület alól kényelmesen csatlakozhatunk az éppen elérhető vezeték nélküli hálózatokhoz.
A SUSE 9.3 Professional változata ezt a kis programot alapértelmezésként feltelepíti, de minden gond nélkül felrakható egyéb disztribúciók alá is. (Pl.: SUSE 10.0 beta 3, Debian, Red Hat...stb)
Jó hír a Debian disztrót használók számára, hogy a program deb csomagban is elérhető és a legtöbb Debian alapú rendszeren (pl.: Ubuntu) apt-get install netapplet parancs segítségével könnyen és egyszerűen telepíthető.
Használatához szükség van még a Wireless Tools for Linux keretrendszerre is, mely a következő címen érhető el: http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_Tourrilhes/Linux/Tools.html

Netapplet letöltés itt: http://primates.ximian.com/~rml/netapplet/

Forrás: [www.linux.com]
Wireless made easy with Netapplet

Hanga Csaba [Radiohead]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))