Belépés

Támogatóink1Gbps 'Wi-Fiber'

A SiliconRepublic.Com technológiai újdonságokkal fogalalkozó portálon jelent meg a hír a címben szereplő szenzációs vezetéknélküli megoldásról...!

A technológiai újítás a GigaBeam nevezetű amerikai cég nevéhez fűződik, mely által az optikai kábelekkel kiépített MAN-okhoz (Metropolitan Area Network) hasonló sávszélesség érhető el. Azonban a kábelekkel történő kiépítés ekkora hálózatok esetén igen bonyolult, időigényes és költséges vállalkozás. Erre nyújthat megoldást a Wi-Fiber technológia !
A vállalat elmondása szerint a WiFiber G sorozathoz tartozó eszközök elméleti sebessége közel 1Gbps, de ezen technológia segítségével a közeljövőben akár a 10Gbps sebességhatár is elérhetővé válhat.
A Wi-Fiber a 71-76Ghz és a 81-86Ghz-es frekvenciatartományokban operál -- ezen tartományok üzleti használatát Európában a ComReg (Commissioner for Communications Regulation) szabályozza.
Alig hogy a frekvenciasávok engedélyezésre kerültek az említett szervezet által, a GigaBeam és az írországi székhelyű WiFi Projects nevezetű cég már megállapodást is kötöttek. Ennek keretében a szigetország lesz az első ahol bevezetésre kerül a technológia és csak ezután bővítik ki a kört a többi országra.

Forrás: [SiliconRepublic.Com]
Link(s): 1Gbps wireless broadband trials to begin

Hanga Csaba [Radiohead]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))