Belépés

TámogatóinkÚj fejlemények a WiMAX házatájáról...!

Két cikk is megjelent a minap a WiMAX (az új nagy sebességű vezetéknélküli szabvány) házatájáról...

Az első cikk az eWeek.com hasábjain jelent meg, mely azt taglalja, hogy az Intel miként és hogyan próbálja népszerűsíteni a WiMAX technológiát. Többek közt az is olvasható a rövid leírásban, hogy ezen technológia alkalmazásával akár 50-100Mbit/sec-es adatávitel is megvalósítható, mely által a WiMAX komoly vetélytársnak bizonyulhat a jelenlegi vezetékes DSL szolgáltatásokkal szemben. [Részletesen, lásd URL1...]

A másik cikkben arról olvashatunk, hogy miként végzett az Intel, és vele szorosan együttműködő partnere a Sprint immár valós teszteket. Elmondásuk szerint az új technológia akár 30 mérföldes körzetben biztosít szélessávú hozzáférést. A WiMAX használatával könnyen és egyszerűen üzemeltethető többféle - jelenleg bonyolultabb vezetéknélküli megvalósítást követelő - szolgáltatás, pl.: VoIP (Voice over IP). A technológia alkalmazásával ezek a szolgáltatások könnyen kiterjeszthetők például nagyobb parkokra és a nehezen elérhető helyekre.
[Részletesen, lásd URL2...]

Az Intel elmondása szerint a jelenlegi sikeres tesztelési eredmények tükrében akár 2007 elején megjelenhetnek a WiMAX képes eszközök és szolgáltatások a piacon.

Részletesen, lásd URL2 lejjebb...
Forrás1: [www.eWeek.com]
Forrás2: [www.enterprisenetworkingplanet.com]
URL1: Intel's CEO Says WiMAX Competitive With DSL, Cable
URL2: Another Test For WiMAX

Radiohead
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))