Belépés

TámogatóinkCisco dual-band WLAN eszközök Európában

A Cisco a napokban bemutatta Európában - az amerikai piacon már két éve forgalmazott - Linksys Wireless A+G termékcsaládját. Ezen jelzéssel ellátott eszközök a 2.4Ghz 802.11g és az 5Ghz 802.11a vezeték nélküli szabványokat egyaránt támogatják…

A Cisco állítása szerint ezekkel az eszközökkel nagyobb sávszélesség érhető el a korábbi otthoni használatra szánt WLAN termékekhez képest.
"Ezek nem új fejlesztésekre és technológiákra épülnek, az amerikai piacon már a 2003-as év első felében elérhetők voltak a dual-band-es termékek. Az európai megjelenést eddig az amerikaitól eltérő szabványosítási eljárások hátráltatták, de mára minden kötelező engedélyt megszereztünk." – mondta Karen Sohl, a Cisco szóvivője.
Az "A+G"-vel fémjelzett eszközök skálája igen széles, megtalálhatók rajta a vezeték nélküli routerk, access pointokon át a PC-Card, PCI és USB adapterek is.
Az eszközök egy időben képesek kommunikálni az access pointokkal és routerekkel mindkét frekvenciatartományban (2.4 Ghz és 5 Ghz), ugyanis két "rádiót" tartalmaznak melyek egy webböngésző segítségével külön állíthatók.
Ezzel a megoldással ellátott termékek széles skálája hamarosan elérhető lesz az afrikai, közel-keleti és az európai közönség számára egyaránt.

Néhány „A+G” modell és várható áraik az Egyesült Királyságban:

broadband router (WRT55AG) és a wireless access point (WAP55AG) ~ 100£
wireless PC Card (WPC55AG), PCI adapter és az USB adapter ~ 80£

Forrás: [www.techworld.com]
Link: Cisco finally introduces dual-band WLANs to Europe

[Radiohead - Hanga Csaba]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))