Belépés

TámogatóinkSanDisk 256MB + WiFi SD - közelebbről

Ahogy azt júliusban írtuk, a SanDisk készített egy olyan SD kártyát, amelyben egy 256MB-os memória modul és egy vezetéknélküli kliens egyben.

Ha van egy PDA-d SD (Secure Digital) I/O slottal és WiFit szeretnél rakni bele, elveszted a lehetőséget, hogy a memóriát bővítsd a gépedben. Ezt a problémát oldja meg a SanDisk!

A 256MB + Wi-Fi kártya kétszer olyan hosszú, mint a rendes SD bővítő kártyák, ezen a hosszított végen találjuk az antennát, illetve egy kis villogó ledet, ami jelzi ha a mikró egység be van kapcsolva). Ez a felső rész, fele olyan vastag, mint az alső rész.

A legnagyobb hátránya az eszköznek a PDAkkal való kompatibilitás teljes hiánya. Univerzálisnak egyáltalán nem mondható. A SanDisk szerint a 256MB + WiFi kártya kompatibilis a Windows-alapú PDAkkal, amelyek Pocket PC 2002, Pocket PC2003 vagy Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtatnak. A Palm-alapú eszközöket egyáltalán nem támogadja.

Egy HP/Compaq iPaq 3975-re telepítve -ami PocketPC 2002-t futtat- a WLAN kártyát nem sikerült életre kelteni, miközben a memória része tökéletesen működött.

Egy Dell Axim X30-ban (Windows Mobile 2003) és egy NavMan PiN modellben (PocketPC 2003) tökéletesen működött az eszköz.

A kártya wireless programja sokkal informatívabb, mint a rendes Windows Mobile/Pocket PC WLAN kontrol panelja. A kis progi segítségével kilenc power saving üzemmód közül választhatunk, a legjobb teljesítménytől a legtakarékosabbig. Szintén ennek segítségével állíthatunk be többféle profilt, különböző vezetéknélküli hálózatokhoz. WEP és WPA biztonsági metódusokat támogat, illetve 802.1x autentikációt.

Az ára 149 dollár.

Kapcsolódó cikkek:
PalmOne WiFi kártya szeptembertől!
Sandisk 128MB RAM+WiFi CF kártya
Dell Axim X30