Belépés

Támogatóink802.11s - Wireless Mesh Networking

Az Intel bejelentette új WiFi standardjat 802.11s néven. Ez az új szabvány könnyű konfigurálhatóságot, nagyobb sávszélességet és redudanciát igér.

W. Steve Conner, az Intel WiFi mérnöke és csapata fejlesztette ki az IEEE új 802.11s szabványát, amit az Intel Developer Forum-on jelentett be San Francisco-ban szerdán.
Bár a mesh hálózatokat már több helyen is használják, mint például Taipei-ben, és jónéhány ipari cégnél is, de ezek a rendszerek nem voltak alkalmazhatóak otthoni vagy kisebb hálózatoknál. Ezzel a szabvánnyal az Intel ezeket a területeket szeretné lefedni.
A 802.11s standardot az Intel a már meglévő a/b/g átviteli protokollra, és a 802.11i biztonságára alapozta, és egyben kompatibilis is ezekkel. Extra funkciókat adtak hozzá annak érdekében, hogy a különálló WiFi node-ok autómatikusan felismerjék, azonosítsák és összekapcsolják egymást, és beállítsák a legoptimálisabb útvonalat az adott kommunikációhoz. Ebbe beletartozik a QoS is, így például a video stream más útvonalon mehet, mint a web kapcsolat. Ezzel az ön-konfigurációval nem csak hatékony hálózatot tud létrehozni, hanem sokkal könnyebbé teszi a rendszerek kiépítését, karbantartását is.
A cég emellé bejelentette a Mesh Portals ötletét is, amely eszköz arra lenne hivatott, hogy tudja, hogy a különböző mesh hálózatokat, nem mesh hálózatokat, új standardokat, mint a 802.11n, broadband AP-kat stb hogyan kapcsolja össze egyetlen hálózattá.

A teljes cikk itt