Belépés

TámogatóinkKönnyebb, biztonságosabb kapcsolódás Boingo módra

Kliens oldali WiFi kapcsolódást segítő szoftverének új verzióját jelentette meg a Boingo . A hasznos program immár támogatja a 802.1x-et és a WPA-t, egyszerűsített profil kezeléssel látták el, ráadásul Windows XP SP2 kompatibilis. Ja, és ingyenes!

A bárki által szabadon letölthető program (10 Mb) új impozáns felületet kapott, installálása gyors és fájdalommentes. Telepítés után szétnéz a gépen. és ha talál más WiFi kapcsolódást "intéző" programokban (pl. Windows XP Wireless Zero Configuration Tool, Cisco Aironet Client Utility, Agere Wi-Fi utility) beállított profilokat, akkor felajánlja az importálásukat.

Kezdésképpen detektálja az elérhető hálózatokat, melyekhez néhány kattintással járó procedurával akár kapcsolódhatunk is. A profilok jól áttekinthetőek, és könnyen szerkeszthetőek. Az SSID és a hálózattípus (Ad-Hoc, Infrastructure) beállításai után, a biztonságos kapcsolódáshoz (WEP, WPA, 802.1x) szükséges adatokat adhatjuk meg - ha szükség van rá -, majd az IP beállítások (DHCP, statikus IP cím) és az automatikus, vagy kézi kapcsolódást konfigurálhajuk.

Némi plusszként jelerősséget nézhetünk szép grafikus formában, vagy az eddigi kapcsolódásaink történetét böngészhetjük. (Ezek elég sok hasznos információt szolgáltatnak.)

További bővítése a programnak a Boingo roaming hálózatába tartozó mintegy 3500, szerte a világban megtalálható Hotspotoknak a kereshető listája. Ezek automatikus frissítése beállítható, mivel az adatbázis várhatóen folyamatosan bővül majd.

A valóban könnyen kezelhető és a kapcsolódást leegyszerűsítő program, a kibővített képességeivel együtt már nem csak a nyitott hálózatokhoz való csatlakozásban lehet a felhasználók hasznára, hanem a védett vállalati WiFi hálózatok eléréseben is.

A kliens Windows 98 SE, ME, 2000, XP és Pocket PC 2002/2003 rendszerek alá érhető el.