Belépés

TámogatóinkZyXEL ZyAIR B-220 Teszt

ZyXEL ZyAIR B-220 USB

ZyXEL ZyAIR B-220 USB

Hungarian Wireless Community <support@huwico.hu>Bemutatjuk a ZyXEL USB csatolval elltott B-220-as vezetknlkli hlzati eszkzt.

http://www.zyxel.hu/products.php?cid=5&id=18

Kpeket itt talltok nagyban:

http://gallery.huwico.hu/teststuff

Figure 1: ZyXEL ZyAIR B-220
\includegraphics[height=100mm,width=120mm]{pics/zyxel_zyair_b-220_1.ps}


ZyXEL ZyAIR B-220

Klcsn, megjelens

Meglehetsen mly benyomst keltett bennnk az eszkz amikor elszr meglttuk. Hfehr borts kzpen egy vilgoskk svval. Adatforgalom esetn kken vibrl az egsz, nagyon lazn nz ki. Passzol az access pointok dizjnjhoz is a kivitel, ehhez hasonl ignyessggel eddig taln csak az Apple-nl tallkoztunk.

A htoldalon megtallhat a szriaszma, illetve MAC cme.

Figure 2: ZyXEL ZyAIR B-220
\includegraphics[height=110mm,width=150mm]{pics/zyxel_zyair_b-220_2.ps}


A dobozban talltunk egy kis szemvegtok-szer tartt amibe hasznlaton kvl sllyeszthetjk el, roppant praktikus darab. Ezt megltva szerettnk bele teljesen. Jelsz: CSAJOZS! Ezton is gratullunk a dizjnereknek.

Figure 3: ZyXEL ZyAIR B-220
\includegraphics[height=90mm,width=130mm]{pics/zyxel_zyair_b-220_3.ps}


Bels

Teljesen szabvnyos USB porton keresztl hasznlhatjuk notebookunkban, vagy PC-nkben.

A 802.11b szabvnyt tmogatja, gy maximum 11 Mbps-os elmleti adattviteli sebessget rhetnk el vele. A Windowsos driver tmogatja a 802.1x-es, 256bites WEP-es, illetve WPA alap autentikcit (a WPA tmogats csak j driverrel mkdik). Kln rdekessge, hogy access pointknt is hasznlhatjuk, ily mdon knnyen s gyorsan meg tudjuk osztani vezetkes hlzatunkat. AP mdban csak 128bites WEP hasznlatra nylik lehetsgnk.

Az adapter a szoksos WiFi minstssel rendelkezik, gy valsznleg nem lesz interoperabilitsi gondunk vele (neknk nem volt). Szintn megfelel a WHQL Windows-kompatibilitsi kvetelmnyeknek.

Figure 4: ZyXEL ZyAIR B-220
\includegraphics[height=80mm,width=130mm]{pics/zyxel_zyair_b-220_4.ps}


A krtya installlsa krlbell 2 perc; mindssze a drivert kell felrakni a CD-rl, be kell dugni az USB slotba s mr mkdik is. rdemes kikapcsolni azt, hogy a Windows kezelje az eszkzt s inkbb hagyjuk rvnyeslni sajt programjt a ZyAIR Utility-t, gy elrnk minden extra szolgltatst. Ezt megtehetjk knnyedn a CD-n tallhat step-by-step lers segtsgvel.

A tvolsgot kis mretei ellenre meglepen jl abszolvlja, megbirkzik egy-kt vkonyabb fallal is. Kint a teraszon kt ffal mgtt is kitnen mkdtt, a jel csak akkor veszett el, amikor a trdemet is a kty s az AP kz emeltem.

Talltunk hozz Linuxos drivert is, sajnos a legtbb extra nem mkdik vele, de legalbb lehet hasznlni a krtyt. Remljk fejldik mg a dolog, rmmel dvzlnnk a Zyxelt is az alternatv opercis rendszerek mg felsorakoz cgek kztt. A Linuxos driver elrhet itt: http://linux-lc100020.sourceforge.net/

Kiprbltuk egy iBookban is, sajnos a Mac OS X-et egyltaln nem tmogatja. Lehet, hogy rdemes lenne a Zyxelnek elgondolkodnia ezen, hiszen a kis USB stick nagyon jl megy az iBookhoz:)

Az sszkp teht kedvez, az USB sticket nyugodt szvvel ajnljuk annak aki otthoni notebookjba illetve asztali PC-jbe keres hasonl adaptert. ra a kiskereskedelmi forgalomban brutt 14000-15000 forint krl mozog, ami tlagosnak mondhat.

Inf, kontakt, egyb

Ha valami kiegsztsed, krdsed van, elrhetsgek:

support at huwico dot hu (Hungarian Wireless Community)

az irc.freenode.net szerveren a #huwico szobban megtallhatsz minket

illetve tovbbi inft a wifirl a HuWiCo (http://www.huwico.hu) honlapon tallhatsz.

©(http://www.huwico.hu)

2004. augusztus.