Belépés

TámogatóinkIllegálisak a „Cantennák”?

A Broadbandreports.Com oldalán jelent meg a fent látható kérdés, mely egy nagyon érdekes és egyben kényes problémát vet fel…!

„A gyalázatos Wi-Fi banditák eszközei…!” - ezekkel a sorokkal folytatta a szerző a napokban történt „hotspot támadásokra” reagálva.
Floridában és az Egyesült Királyságban a közelmúltban letartóztattak néhány férfit, akik hozzáfértek néhány nem biztosnágosan beállított wireless hotspothoz. Az eset pánikkeltő újságcikkek áradatát indította el. „A számítógépek és a különböző ketyerék csínnyát-bínnyát ismerő hackerek még ezeknél is több gyalázatos tettekre képesek.” – állítja a Sacramento Bee (és a Techdirt)
„Pringles chipses dobozokat alakítanak át antennákká melyek bár nem túl hatékony eszközök, működnek, ugyanakkor használatuk illegális.” – állította egy rendőrtiszt a fent említett cikkben.
A rendőrtiszt kijelentésére többen is e-mailen reagáltak, melyek szerint egyáltalán nincs igaza. Sugározni az ilyen típusú antennákkal valóban nem engedélyezett, mert ez sérti az Amerikai Hírközlési Felügyelet előírásait, de érdekes módon vevőként ellenben használhatók; illetve egyetlen törvény és szabályozás sem írja elő, hogy senki nem gyárthat vagy birtokolhat házilag barkácsolt antennákat. „a témában rengeteg hasonló e-mailt kaptam” – mondta Lozito százados, és azt is hozzátette, hogy korábbi állítását a sajtó nem megfelelően közölte.

Remélhetőleg az ehhez hasonló estek után sem fog történni semmiféle szabályozás a házilag előállított antennákkal kapcsolatban -- sem az USA-ban, sem pedig az Európai Unió területén. Szép számmal találhatók az Interneten különféle antenna leírások melyek elkészítéséhez nem szükséges magas szintű műszaki tudással rendelkezni. Használatukkal pedig igen egyszerűen kibővíthető egy otthoni hálózat lefedettsége!

Forrás: [BroadbandReports.Com]
Link(s): 'Cantennas' Illegal?

Hanga Csaba [Radiohead]
Egri Szabolcs [Skern]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))