Belépés

TámogatóinkMit használ az FBI?

Az ember mindig kíváncsi arra, mit használhatnak a titkosabbnál titkosabb kormányzati és katonai szervek hírszerzésre, hálózatokba való behatolásra -- nekik az átlagemberrel szemben szabad hálózatokat feltörniük, és valószínűleg élnek is a lehetőséggel, ahogy azt egy, a tomsnetworking.com-on megjelent cikk is tanúsítja.

A WEP úgy tűnik örökzöld sláger. A tavaly megjelent új generációs eszközök már nem elégednek meg a passzív forgalomfigyeléssel, hogy utána ismétlődő IV-k után kutassanak. Egy naprakész cracker ma már -- ha fontos az időtényező -- maga is képes forgalmat generálni egy vezetéknélküli hálózatban, kihasználva a 802.11 egyik alapvető tervezési hibáját, a vezérlő és menedzsment keretek védtelenségét.

A legnépszerűbb eszközök úgy tűnik az Egyesült Államokban is az Aircrack és a kismet. Az ügynökök saját bevallásuk szerint munkájuk során is ezeket a szabadon elérhető szoftvereket használják.

Az FBI által tartott bemutatón a tomsnetworking.com is részt vett. Ezen az ügynököknek 3 perc alatt sikerült feltörnie egy véletlenszerűen kiválasztott 128 bites kulccsal védett WLAN-t. Nem rossz szintidő:)

A teljes cikk: http://www.tomsnetworking.com/Sections-article111-page1.php