Belépés

TámogatóinkEgyre profibb tudású helyszínfelmérő szoftverek

Korábban bemutattunk néhányat az úgynevezett "Site Survey" szoftverek közül, melyek segítségével nagyobb kiterjedésű vezetéknélküli hálózatunkat tudjuk megtervezni.

Aki nem hallott még ezekről, itt talál bővebb információt róluk: http://www.huwico.hu/node/view/261 (Ennek olvasata után érthetőbbé válik a lenti pár mondat :)

Az Airmagnet a napokban dobta piacra Airmagnet's Survey szoftverének 2.0-ás verzióját, mely sokunk számára igencsak csábító képességekkel van felruházva. Sajnos az ára húzós, több mint 3000$. A program olyan tulajdonságokkal lett felvértezve, mint például a térképen elhelyezett access pointok mozgatása virtuálisan, de lehetőség van mostantól a többszintből álló épületekben való jelterjedés vizsgálatára is a szintek között. Mégjobb és kiterjedtebb jelentés, valamint GPS eszközök használata is a bővíti a szoftver tudását.

A készítő honlapjáról letölthető egy demo verziója a programnak. Én személy szerint nagyon ajánlom mindenkinek, legalább ezt, ha már az éleset nem sok eséllyel használhatjuk majd ;)

Szintés van pár érdekes írás a White Paper linkek alatt is, érdemes böngészgetni. Az Airmagnet egy elég meghatározó piaci szereplő a Wi-Fi biztonság és teljesítmény menedzsment terén.