Belépés

TámogatóinkSajtóközlemény: Újabb ingyenes internetelérési pontok Budapesten

Újabb ingyenes drótnélküli internetelérési pontokat alakított ki Budapesten a HuWiCo nonprofit közösség. Az ingyenes, drótnélküli internetszolgáltatás igénybevételéhez megfelelő csatlakozóval felszerelt (802.11b szabvány szerinti kommunikációra képes) laptopra vagy kéziszámítógépre van szükség.

Budán a Bécsi úton található Café Rolling Rock söröző-étteremben üzemel a HuWiCo hotspotja. Az élőzene mellé mexikói és nemzetközi ételeket kínáló étterem vendégei nyaranta a mediterrán teraszon is használhatják az ingyenes, drótnélküli internethozzáférést, hidegebb időben az esténként élőzenés vacsorákat adó étteremben internetezhetnek.

Szintén a HuWiCo égisze alatt működik a Madách téri Godot kávéház ingyenes hotspotja. A Bauhaus-jellegű ház aljában működő kávézó a Magyarországon ilyen formában még ismeretlen stand-up comedy műfajjal szórakoztatja közönségét, de koncerteknek és kiállításoknak is otthont ad.

A Margit híd budai hídfőjétől két perc sétára található Replika Café nemcsak kávéval és szendvicsekkel, de salátákkal és változatos heti menükkel várja vendégeit. A laptoppal érkező vendégek pedig itt is ingyenesen internetezhetnek.

A Karolina út és a Bocskai út sarkán elhelyezett drótnélküli hozzáférési pont százméteres körzetben teszi lehetővé a környéken az internetezést. A felhasználók jó időben a Függetlenségi park padjain ülve internetezhetnek, rossz időben pedig a Bocskai úti McTels Pizzériában és a Bocskai Sörözőben.

A Wesselényi utcai Szóda kávézóban február, az Andrássy úti Abszint étteremben és a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 Hajón május óta működik a HuWiCo által kiépített ingyenes hotspot. A budapesti Uránia moziban a HuWiCóhoz csatlakozva január vége óta működik ingyenes hotspot. A Szódában a drótnélküli csatoló nélküli laptoppal érkező vendégek is kipróbálhatják a netet: ők a pultból kérhetik kölcsön a csatolókártyát.

A HuWiCo az ország más területein is tervezi hasonló, ingyenes helyi drótnélküli hálózatok kiépítését, melyhez partnerek jelentkezését várja.

Kapcsolódó cikkek:
Sajtószoba
Sajtóközlemények