Belépés

TámogatóinkNetgear WGR101 utazó router - közelebbről

Manapság már elég sok hotelben elérhető valamilyen broadband internet elérés, viszont a legtöbbükben nincs Wi-Fi. A Netgear új WGR101-es utazó routerével a szálloda fix elérését tudjuk vezeték nélkülivé varázsolni, hogy kényelmesen tudjunk laptopunkkal mozogni.

A WGR101-es rengeteg kellemes extrát tartalmaz, amit a többi hasonló eszközben nem találhatunk meg, noha nem olyan elegáns és drága, mint az Apple AirPort Express, viszont gyorsabb, mint az Asus 802.11b-s WL-330-as.

A Netgear WGR101 körülbelül PDA nagyságú. Fekete bakelit táskával kapjuk, amely majd kétszer akkora, mint a router maga, így elég helyünk van benne a tápnak, illetve egy egységnyi ethernet kábelnek.

Az alap beállításokkal nagyon egyszerü a használata. Kapcsold be, dugd be az ethernet kábelt és csatlakozz a rádió hullámokon. Van egy nyomtatott használati utasítás is, ha a vizuális megjelenitést jobban szereti az ember.

Egy kapcsolóval a WGR101-es oldalán válthatunk a single- es multiuser módok között. Ez segít, hogy ne tudjanak többen kapcsolódni hálózatunkra. A kapcsoló harmadik állásában tudjuk a biztonsági- és vezetéknélküli funkciókat konfigurálni. A kapcsolónak van még egy negyedik állása, aminek semmilyen funkciója nincs, ide kapcsolva ugyanabba a módba kerülünk, mintha a multiuser módot választanánk.

A WGR101-es biztonsági funkciói hagynak némi kívánnivalót maguk után. Nincs benne WPA támogatás (a Netgear szerint ez később elérhető lesz egy firmware upgrade-del), csak WEP, illetve MAC cím szűrés.

Az utazó routereknél nem olyan fontos a sebesség, a Netgear terméke viszont elég baráti teljesítményre képes (annyira ugyan nem, mint az AirPort Express). 20.2Mbps-os átviteli sebesség érhető el vele, ami még a luxus szállodák internet kapcsolatának is a tízszerese, ugyanakkor jól jöhet, ha fileokat akarunk szobatársunkkal, üzleti partnerünkkel megosztani.

Kapcsolódó cikkek:
Netgear WGR101 - drótnélküli utazó router
3Com Office Connect utazó router