Belépés

TámogatóinkKönyvajánló: Wi-Foo: The Secrets of Wireless Hacking

A maga nemében eddig példátlan tartalmú könyv jelent meg a wifi témakört taglaló kiadványok amúgy sem unalmas piacán. A fiatal szerzők, akik az Arhont biztonsági tanácsadó cégnél dolgoznak, könyvüket olyanoknak ajánlják, akik érdeklődnek a vezetéknélküli hálózatok biztonsága iránt.

Jelentek már meg wireless biztonsági megoldásokat és szabványokat tárgyaló és ismertető könyvek, ez a júniusban megjelent könyv azonban nagyobb hangsúlyt fektet a "másik oldal", azaz a rossz fiúk által használt technikákra, programokra, trükkökre melyekkel a 802.11 szabvány és a rá épülő hálózatok gyengeségeit használják ki.

Örök dilemma, hogy mennyire van létjogosultsága egy ilyen könyvnek. Mindig vannak akik rossz szemmel nézik, ha egyes technológiák, rendszerek gyenge pontjaira, sebezhetőségeire rávilágító irások látnak napvilágot. Mások meg vannak győződve, hogy az igazán veszélyes egyének jócskán a hálózati adminisztrátorok és rendszergazdák előtt járnak, és nem egy ilyen könyvből fognak okosodni. Ráadásul a legtöbb program és információ mindenki által szabadon elérhető a weben. Mindenesetre tegyük hozzá, ebbő a könyvből azok is sokat tanulhatnak, akik nem éreznek hajlandóságot az ismertetett eljárások alkalmazására, ellenben szeretnének ellenük védekezni.

Akiket érdekel a téma, a tartalomjegyzéket megtekinthetik itt , valamint egy fejezetet szabadon le is tölthetnek .

A könyv sajnos magyarul nem elérhető egyelőre, de még az angol nyelvű változatot sem kaphatjuk meg itthon, így aztán marad a jó öreg Amazon .

Kapcsolódó linkek:
www.wi-foo.com