Belépés

TámogatóinkHacktivity idén augusztusban is

Augusztus második hétvégéjén a budapesti Gutenberg Művelődési Központban rendezik a második Hacktivity számítógépes biztonságtechnikai konferenciát. Az eseményen az informatikai biztonság fontos részterületeiről szóló előadások mellett a HuWiCo-val közösen szervezett WiFi-s kincskereső játék és ingyenes internethozzáférés várja a látogatókat.

Amerikában és Európa egyes országaiban már több éve rendeznek olyan számítógépes biztonságtechnikai konferenciákat, ahol nem öltönyös cégvezetők, hanem érdeklődő fiatalok nyerhetnek betekintést az információbiztonság naponta változó világába. Teszik mindezt egy kötetlen, játékos, mindamellett szakmailag nívós rendezvény keretein belül.

A Hacktivity egyik célja, hogy olyan informatikai alapfogalmakat tisztázzon, amelyek ma Magyarországon egyáltalán nem, vagy csak részben (és sok esetben rosszul) értelmezettek, másrészről pedig egy olyan felhasználóbarát nézőpont meghonosítása az informatikában, melynek léte elősegíti hazánk informatikai kultúrájának fejlődését - áll a szervezők közleményében.

A konferencia előadásainak témáit úgy állították össze, hogy az informatika minden területéről tudjunk érdekes témát az érdeklődők elé tárni, ezért aztán minden látogató megtalálhatja az igénye szerinti előadást a rendezvényen. A témák között szerepel a vírusok és spamek kérdése, a portszkennelés, a biztonságos drótnélküli kapcsolat és a biometria is.

A Hacktivity helyszínén olyan játékos vetélkedőkbe próbálják elsőként Magyarországon bevonni az embereket, amelyek során biztonságos körülmények között tesztelhetik a különböző informatikai rendszereket, sok esetben ezzel is segítve a rendszer fejlesztőinek munkáját. A látogatók kerekasztal-beszélgetéseken tehetnek fel kérdéseket az ott megjelent szakembereknek. A rendezvény "szellemiségéhez" tartozik az is, hogy a konferencia után szabadon letölthetővé teszik az elhangzott előadások anyagait.

A rendezők szeretnék a Hacktivityt minden évben megrendezni, és olyan eseménnyé tenni, ahol évről-évre beszámolhatnak hazánk informatikai fejlettségéről, az esetleges problémákról, és azok megoldásairól is.

A rendezvény hivatalos weboldala: www.hacktivity.hu