Belépés

TámogatóinkSony Ericsson 3G/Wi-Fi PC Card

A Sony Ericsson egy új modellel bővítette PC Card családját ! A kártya különleges képessége abban rejlik, hogy egyaránt képes kapcsolódni WiFi és az új, nagy sebességű 3G mobil hálózatokhoz...

A GC99 jelzéssel ellátott kártya egyedülálló a hasonló képességgel rendelkező termékek közt. A Belga székhelyű Option cég fejlesztett már hasonló kártyákat, de tudásuk elmarad a Sony Ericsson modelljéhez képest; ugyanis a GC99 - az Option kártyáitól eltérően – a 802.11g (2.4Ghz) és a 802.11a (5Ghz) vezeték nélküli szabványokat támogató access pointokhoz is képes kapcsolódni.
A „PC kártya” alkalmas ezen kívül hagyományos GSM (quad-band) dial-up és GPRS kapcsolatok létesítésére is. Ezen felül támogatja az új EDGE (Enhanced Data rate for GSM Evolution) adatátviteli technológiát is mellyel akár 384Kbps sebesség is elérhető.
Peter Marsden, a Sony Ericcson UK munkatársa azt is elmondta, hogy az eszköz sajnálatos módon nem támogatja a 3G „tunningolt” változatát - a 3G speed boost technológiát - melyet HSPDA-nak neveznek és jelenleg kísérleti stádiumban lévő fejlesztés. Ennek az újításnak köszönhetően akár a14.4 Mbps sebesség is elérhető – igaz ebben az esetben az egy bázisra csatlakozott felhasználók osztoznak ezen az adatátviteli sebességen.
Marsden úgy véli, hogy lesz kereslet az új 3G/WiFi PC Card termékükre, még annak ellenére is, hogy nagyon sok mobil eszközbe (notebook, PDA, stb…) építenek be gyárilag WiFi támogatást.
A GC99 várhatóan az év utolsó negyedévében lesz elérhető Európában és egyaránt támogatja majd a PC-s és Mac-es rendszereket is.

Forrás: [www.theregister.co.uk]
Link: Sony Ericsson touts 3G/Wi-Fi PC Card 'first'

[Radiohead - Hanga Csaba]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))