Belépés

TámogatóinkCanarywireless Digital Hotspotter testközelből

Végre valahára megérkezett a tengerentúlról a Canarywireless Digital Hotspotter elnevezésű, második generációs wifi hálózat keresője, melyet elődeitől eltérően már LCD kijelzővel láttak el.

A gyors üzembehelyezés után (a kb. 5x6x2 cm kiterjedésű kereső, 2 kis AAA ceruza elemmet igényel), máris nekiláttam hálózatot keresni. A készülék meglepően gyors, a rajta található egy szem gomb lenyomása után azonnal feltünnek a megtalált wifi hálózat jellemzői. SSID, jelerősség, titkosítás, csatorna. Sajna az eszköz nem jelzi ha több elérhető hálózat is van a közelünkben, ezekről a gomb újbóli megnyomásával szerezhetünk információkat. Az érzekenysége meglepően jó a kis "szerszámnak", simán vetekszik egy jobbfajta wifi NIC-ével. (Elődei ebben szintén rosszabbul teljesítettek.)

Ha nem talál hálózatot, akkor nagyon intelligensen a "No AP Found" kiírással jelzi :) Energiatakarékossági okokból, a készülék 30 másodperc után automatikusan kikapcsol.

Néhány apró zavaró dolog ami feltűnt:

- nincs háttérvilagítás, ergó sötétben meg vagyunk lőve :)
- scrollozódó információk, ez néha zavaró lehet, jobb lett volna ha gombnyomásra változnak az infók. a gomb újbóli lenyomásával azonban itt a következő wifi hálózat (ha van) információi scrollozódnak a képernyőn.
- a titkosítás módjárol nem ad infót, csak Open vagy Secure állapotok vannak.

Az eszköz megrendelhető a gyártó weboldalán, jelen pillanatban cirka 60 dolláros áron. A postaköltség elég drága ha őket kérjük meg, hogy küldjék el, így aki szeretne magának egy ilyen eszközt, az javaslom, hogy keressen egy ismerőst a tengerentúlon, aki megrendeli magának, majd normál postai úton elküldi. Így olcsóbban jön ki.

A kütyü a 3. HuWiCo találkozón mindenki számára megtekinthető, és kipróbálható majd ;)