Belépés

TámogatóinkLinksys WMLS11B - Wireless B Music System

A cucc nagyon hasonlít a nyolcvanas-kilencvenes években rendkívül divatos táskarádióhoz, amit az épp aktuális laza feka gyerek hurcolt a vállán a tengerparton (lásd pl Baywatch), vagy a kosárlabdapályán és bömbölt belőle a rapmuzsika.
Ez a verzió egy picit vékonyabb ugyan, de egy fokkal több funkció van benne.


A szerkezetet három részre lehet szétszedni, a központi egység (úgynevezett Media Link) és két hangfal. A hangfalak nem túl jók, ezért -hacsak nem éppen a lányoknak lazulunk a homokos tengerparton- érdemes rákötni az otthoni hifit. Ekkor választhatunk, hogy az RCA, vagy a digitális kimenetet használjuk.

A Media Linken van egy sima ötsoros kék LCD, amin látjuk a menüt, vagy azt, hogy épp milyen szám megy. Az LCD-t az előlapon lévő gombokkal, vagy az infrás távirányítóval vezérelhetjük.

A szerkezet beüzemelése egyszerű. Leírást adnak hozzá, illetve a CD-n megtalálható PDF-ből tájékozódhatunk (mely a weboldalról is letölthető). A leírás szerint utp-vel hozzáköti az ember a gépéhez, majd a cd-ről installált programmal tudja konfigolni. Ugyanakkor működik úgy is, ha csak simán bekapcsolja az ember, mert megtalálja az otthoni wifi hálózatot és kér tőle DHCP-n IP-t.
Az LCD-s menüben navigálva állíthatjuk be, hogy melyik hálózatra menjen fel.
A kütyü a WEP-et és WPA-t biztonsági rendszereket támogatja.

Az egész kütyü semmit se ér, ha nincs a helyi hálózaton stream szerver, amivel etetni tudjuk a masinát. A CD-ről installálhatjuk a jó öreg (és hihetetlen szar - a szerk.) MusicMatch Jukebox-ot. Állíts össze egy playlistet - mely állhat MP3, WMA, vagy WAV fileokból- és már szól is a bugi.

Internetről is hallgathatunk rádiót természetesen. Az egységet előre konfigolt rádiókkal kapjuk kézhez, ezek között találunk zenei, illete hírekkel foglalkozó adókat, és a vTuner.com siteot használja az adók megtalálására, vagy beállíthatjuk kedvencünket a playlistbe kézzel.

A Linksys három hónapos beutalót is ad a RealNetwork Rhapsody Radio Plus szolgáltatásához, melyért a három hónap lejárta után 4.95 dollárt kell fizetni (ami 14.85 dolláros megtakarítást jelent).

Egyetlen dipól antennával szállítják a cuccot, de az is elég. A prebuffer képességei is rendben vannak, hátulütője a kegyetlen rossz hangfal, illetve hogy csak 220-ról mehet a cucc (a sima "bébi" vagy "góliát" elemeket - amelyeket szintén a táskarádiós korszakból ismerhetünk egy perc alatt leszívná a WiFi) szóval valahogy el kell ásnunk a hosszabbítót a homokban.

Az egész hóbelebancért 142 dollárt kérnek el.

Forrás: Wi-Fi Planet
Honlap: Linksys.com
Kapcsolódó cikkek: Netgear Wireless Multimedia Player, D-Link DSM-320 Wireless Media Player