Belépés

TámogatóinkSkypeOut még idén

A Skype -egy peer-to-peer VoIP program- irói megpróbálnak betörni az IP telefonálás világán kivülre.
A Skype új verziójával hivható lesz világszerte minden telefonszám (természetesen pénzért, a neten való telefonálás továbbra is ingyenes marad).

A Skype Technologies SA, -egy Luxemburgi magánkézben lévő cég- pénteken bejelentette, hogy megállapodni készül a COLT, iBasis, Level 3 és Teleglobe szolgáltatókkal a SkypeOut elinditásáról, ami egy prepaid (előre fizetős) szolgáltatás lesz.

A Skype egy p2p program, mely ingyenesen letölthető és bármelyik másik Skype-pal rendelkező embert felhivhatjuk vele és cseveghetünk ingyen és bérmentve. (Windowsos és linuxos verzió is elérhető belőle)

A Skype társ alapitója Niklas Zennstrom szerint a SkypeOut még ebben az évben elindulhat, de arról nem nyilatkozott, hogy milyen áron lesz elérhető a felhasználók részére.

A Skype Plus verziót szintén az év végére igérik, amivel a hangpostánkat, illetve rendes telefonról érkező hivásokat is fogadhatunk.

"Gyorsan be fogjuk inditani a SkypeOut-ot, hogy felhasználóink minél előbb hivhassák a mobil- és vezetékes számokat a világ minden táján." - mondta Zennstrom, aki részt vett anno a Kazaa kifejlesztésében is.

Forrás: Wireless Bandit