Belépés

TámogatóinkOffline HotSpot kereső

A napokban jelentette meg offline HotSpot kereső szoftverét a JIWIRE (Join Invisible WIRE). Az automatikus adatbázis frissítéssel felvértezett program Windows XP/2000/Me, Mac OS X 10.3+ és Linux (Red Hat 9+) operációs rendszereken fut,
segítségével pedig a JIWIRE teljes HotSpot címjegyzékében kereshetünk _offline_.

A "szolgáltatás" használatával könnyedén megtalálhatjuk a tartózkodási helyünkhöz legközelebb eső vezetéknélküli csatlakozási pontokat akkor is, ha éppen nincs internet kapcsolatunk. Szintén jól jöhetnek az információk, ha a jövőben meglátogatni kívánt ország/város általunk is igénybe vehető Wi-Fi helyeit akarjuk feltérképezni. A listában jelenleg 52 ország mintegy 28 ezer publikus Wi-Fi pontja van, ingyenesek és fizetősek egyaránt. A program ingyenesen letölthető, ehhez mindössze egy regisztráción kell átesnünk, majd a visszaigazoló emailben kapott azonosító kódot megadni a telepítéskor. (Megjegyzés: Bár Linuxnál Red Hat disztribuciót ajánlanak, nekem Debian Sid
alatt is sikerült müködésre birnom jól)

A telepítés semmiféle szakértelmet nem kíván, a letöltés után csak inditsuk el, majd válaszolgassunk a már jól megszokott kérdésekre. (Licensz feltételek elfogadása, telepítési útvonal, stb.) Az installálás folyamán módunk van a már fent említett regisztrációra, de ezt külön is megtehetjük.

Ha mindennel megvagyunk akkor indítsuk el az alkalmazást, mely internet kapcsolatot észlelve frissítéseket keres a cég weboldalán. (Ezt a lépést akkor is megpróbálja végrehajtani ha nem vagyunk internetre csatlakozva.)
A keresőfelület egyszerü, könnyen el lehet rajta igazodni. Az Find Hotspots fül alatt ország/város/szolgáltató és
a HotSpot típusa (kávézó, étterem, kocsma stb.) alapján kereshetünk, a sikeres találatokról pedig Search Result alatt kapunk bővebb infomációkat (cím, beállítások, stb.) A Wi-Fi Setup ablakban néhány alapvető infót találunk a Wi-Fi technológiáról és a vezetéknélküli eszközünk üzembe helyezéséről, beállításáról.

Amennyiben online kapcsolattal rendelkezünk, a megtalált HotSpotok pontos elhelyezkedését térképen is megtekinthetjük.

Jiwire HotSpot Locator