Belépés

TámogatóinkLinksys WUSBF54G - 802.11b/g USB adapter és Wi-Fi kereső

A Linksys nem régiben egy új hasznos eszközzel bővítette termékpalettáját. A WUSBF54G - a ZyXEL AG-225H modelljéhez hasonló - vezetéknélküli hálózati adapter és egy önállóan használható Wi-Fi kereső egyben...

Ez az eszköz is - hasonlóan a ZyXEL AG-225-höz - egy nagyszerű választás azok számára akik azzal töltik szabadidejüket, hogy "vezetéknélküli hozzáférési pontok után vadásznak".
A WUSBF54G segítségével is minden részletes információt megtudhatunk az adott accesspoint-ról (hozzáférési pontról). LCD kijelzője segítségével a következő információkról tájékoztatja tulajdonosát:

- SSID-ről (WLAN azonosító)
- kódolás és annak típusáról (WEP és WPA),
- jelerősségről és a csatorna számáról, valamint arról, hogy az access point milyen módban üzemel (b/g)

A Wi-Fi keresőtől független USB-s vezetéknélküli adapterként is üzemel; tehát egy PC vagy Notebook USB portjára csatlakoztatva azonnal képes kapcsolódni az általa felfedezett accesspoint-hoz.
Képességeiben igaz alul marad a ZyXEL hasnoló eszközéhez képest - ugyanis csak a 2.4Ghz-es frekvenciatartományon üzemel (5Ghz-en sajnos nem!) és nem támogatja az újabb technológiai megoldásokat sem (pl.: Pre-N, MIMO) - de itt is megtalálható a WEP és WPA támogatás.
A fejlesztők arra is ügyeltek, hogy az eszköz kiszűrje a frekvenciatartományban üzemelő más eszközök által "keltett zajokat" (pl.: mikrohullámú sütő) - ezáltal a kereső része sokkal hatékonyabban működik !
Az ára nagyjából 70$ körül mozog (~15.000 HUF), ami képességeit figyelembe véve egyáltalán nem mondható magasnak.

Forrás: [Wi-Fi Networking News]
Link(s):
Wireless-G USB Network Adapter with Wi-Fi Finder
CNET Videos: Linksys WUSBF54G

Hanga Csaba [Radiohead]
HuWiCo - ((.Káloz Wireless.))