Belépés

TámogatóinkBiztonság egy gombnyomásra

A legnagyobb probléma a WiFi-nél a biztonság. A legtöbb felhasználó a WLAN-ját tárva nyitva hagyja illetéktelenek számára, és soha sem foglalkoznak a hálózatuk védésével. Ezt szeretné áthidalni az új, egy gombos technológia, amivel a HP, a Linksys és a Broadcom rukkolt elő az idei CES-en.

A három cég karöltve dolgozta ki az új technológiát, amit SecureEasySetup néven jelentettek be, ezzel elősegítve a felhasználókat a gyors WPA aktiválásra.

A SecureEasySetup dramatikusan lecsökkenti az új hálózatok kialakítását, illetve az új kliensek csatlakoztatását a már meglévő hálózathoz. Miután a felhasználó megnyomja a gombot az AP-n, illetve a vezeték nélküli eszközén, a két eszköz összeasszociál és beállítja az SSID-t, illetve a WPA-t.

A SecureEasySetup nem csak a hálózat elindítását, hanem a egyszerűbbé teszi a hálózat védelmét is. A manuális Wi-Fi installálás során szükség van fizikai hozzáférésre, billentyűzetre, egérre és monitorra, ezzel megnehezíti a nem PC gépek hálózatra kapcsolását. Az új technológia miatt nem lesz szükség semmilyen felhasználói beavatkozásra, emiatt nem lesz védelemre szoruló webes vagy telnet konfigurációs felület, ezzel az értékes teljesítményt másra is lehet fel lehet használni.

Broadcom egy működő megoldást is bemutatott már a CES-en, és azt ígérte, hogy a technológiával felszerelt eszközöket hamarosan a piacra dobják. Hivatalosan a SecureEasyStep a Linksys eszközeiben fog először megjelenni, és az új HP laptopok és asztali gépek is támogatni fogják. Ez a feature hamarosan bele lesz integrálva más, WLAN képes eszközökben.

Forrás:

The inquirer