Belépés

TámogatóinkD-Link DWL-2200AP beépített POE támogatással

A D-Link augusztus utolsó napján jelentette be új AirPremier (DWL-2200AP) fantázianevű access pointját, melyben az integrált POE (Power Over Ethernet) lehetősége csak egy a sok hasznos tulajdonság közül.

A 802.11b és 802.11g szabványt támogató eszközt felruházták minden olyan napjainkban már szinte elengedhetetlen képességgel, amire egy közepes méretű vezetéknélküli hálózatban szükség lehet. Steven Joe szerint, kifejezetten nagy hangsúlyt kapott a biztonság és menedzselhetőség, elősegítve ezzel is az eszköz lehető legkönnyebb beillesztését a már meglévő wifi hálózatunkba.

A már elfogadott 802.11i (WPA, 802.1x authentikáció) szabvány teljes támogatása mellett, a D-View Network Management Software (SNMP v.3 alapú) használatával a hálózati adminisztrátor könnyen és gyorsan tud valós idejű forgalomelemzést végezni. A biztonság további fokozását szolgálja a beépített ACL-ek (Access Control List) alkalmazásának lehetősége.

Az AP a szokásos 11Mbit/s és 54Mbit/s sebességi fokozatok mellett támogatja a dinamikus és statikus turbó módot, melyel 108Mbit/s az elérhető elméleti maximum.

A négyféle módban üzemelni képes AirPremier-t, ezen képessége által szinte bármilyen funkcióban használhatjuk hálózatunkban. Egyaránt tud access point, repeater, AP-AP és Pont-Multipont bridgeként is működni.

Az IEEE 802.3af (Power Over Ethernet) szabvány támogatásának pedig akkor örülhetünk igazán, ha olyan helyre akarjuk telepíteni az AP-t, ahová a 220V elvezetése nem megoldható. Ebben az esetben UTP kábelen át adagolhatjuk neki a szükséges áramot.

Természetesen a már minimumnak számító képességek szintén fellelhetők: web alapú ls telnet protokolon keresztüli menedzselhetőség, WEP titkosítás, MAC cím kontrol. Egyébként egy 5dBi-s dipole antenna van az AP-n, ami erősebb mint a D-Link termékeknél megszokott.

A DWL-2200AP szeptember elejétől kerül az üzletekbe - itthon nyilván kicsit később -, ajánlott ára pedig 199 dollár körül mozog majd.